Σεμινάριο για την Αειφορική Γεωργία τον Μάιο

Από τις 4 έως τις 11 Μαΐου 2017, στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΦυτόκοΒόλου), θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο, με θέμα: «Αειφορική Γεωργία και Νέες Καλλιεργητικές Πρακτικές» το οποίοπεριλαμβάνει ομιλίες από επιστήμονες καθηγητές στον κλάδο της Γεωπονίας.

Οι συμμετέχοντες σ’ αυτή την εκπαιδευτική εβδομάδα θα είναι φοιτητές από τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια της Κροατίας, Βελγίου, Γαλλίας, Ελβετίας και Ιταλίας. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε θερμοκήπια υδροπονικής καλλιέργειας, φάρμες και διάφορες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών. Φυσικά, οι ξένοι φοιτητές δεν θα χάσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, να επισκεφθούν τοπικούς συνεταιρισμούς και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μελών του IAAS Greece με μέλη από επιτροπές του IAAS των υπόλοιπων χωρών, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για τα προβλήματα της σύγχρονης γεωργίας και επιχειρηματικότητας στις διάφορες χώρες καθώς και η γνωριμία με τοπικές αγορές και προϊόντα της χώρας μας. Επιπλέον, κρίνεται άκρως σημαντική η ανάπτυξη του βασικού project του οργανισμού με θέμα το foodwaste, με την υιοθέτηση συνηθειών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που αντιτίθενται στην σπατάλη τροφίμων.

Ο IAAS (Διεθνής Οργανισμός Φοιτητών Γεωπονίας και Συναφών Επιστημών) ιδρύθηκε το 1957στην Τύνιδα, από οκτώ χώρες, και είναι ο πλέον σημαντικότερος φοιτητικός οργανισμός σ’ αυτόντον τομέα. Στον IAAS συμμετέχουν πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως.Στόχος του IAAS είναι η προώθηση της ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών, πολιτισμού και γνώσηςμεταξύ των φοιτητών στον τομέα της Γεωπονίας και των συναφών επιστημών. Στην Ελλάδα, οIAAS εκπροσωπείται από την επιτροπή IAAS GREECE, σε συνεργασία με την ΓεωπονικήΣχολή του ΑΠΘ και τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο IAAS έχει την ιδιότητα της ΜΚΟ, συνεπώς η εθνική επιτροπή IAAS GREECE είναι και αυτήμια μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι δραστηριότητες του IAAS ποικίλλουν, πάντα πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τη γεωργία και τα τρόφιμα. Κάθεχώρα μέλος διοργανώνει εκδηλώσεις, όπως επιμορφωτικά σεμινάρια καιεβδομάδες ανταλλαγής. Η ανάπτυξη αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε τοπικό επίπεδο είτε στη διεθνή κοινότητα του IAAS με χρηματοδότηση από την ίδια την οργανωτικήεπιτροπή.

ΠΗΓΗ

Prev Σύσκεψη ίδρυση Σχολείων σε καταστήματα κράτησης της Μαγνησίας
Next Βόλος: Διεθνές Μαθηματικό Συνέδριο - ert.gr