Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών του Ορφανοτροφείου κατήγγειλε ο πρ. πρόεδρος του Ιδρύματος, Άγ. Αγραφιώτης

Την σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών, ηλικίας 12 και 14 ετών, στο Ορφανοτροφείο Βόλου κατήγγειλε σήμερα – μεταξύ πολλών άλλων καταγγελιών – ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος, Άγγελος Αγραφιώτης. Παράλληλα, ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Βόλου, που αφορά γενικότερα τη λειτουργία του Ορφανοτροφείου και ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία πολίτη. Στις καταγγελίες Αγραφιώτη αντέδρασε άμεσα με υποβολή μήνυσης εναντίον του, ο νυν πρόεδρος του Ιδρύματος, Κώστας Θεοδώρου.

Ειδικότερα ο κ. Αγραφιώτης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, ανέφερε ότι επί προεδρίας του Κ. Θεοδώρου, “ένα παιδί βιάζεται καθημερινά ψυχικά και σωματικά και ο κ. Θεοδώρου αν και ενημερωμένος από το προσωπικό επί 40 ημέρες δεν έκανε τίποτα. Δεν ενημέρωσε καν την κοινωνική πρόνοια όπως υποχρεούνταν. Ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση βρίσκεται ήδη σε προκαταρκτική εξέταση από τις αρχές”.
Επιπλέον επισήμανε ότι πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση που συμβαίνει στο Ίδρυμα και “αναρωτιέμαι, τι κάνει ο πρόεδρος Θεοδώρου για να προστατέψει αυτά τα παιδιά”.
Τέλος ανέφερε ότι “όταν κλήθηκε στην προκαταρκτική εξέταση το προσωπικό και ο κ. Θεοδώρου πληροφορήθηκε το λόγο για τον οποίο διενεργείται, προσπάθησε να καλύψει για ακόμη μια φορά την κατάσταση, καλώντας τα μέλη του Δ.Σ. να υπογράψουν ετεροχρονισμένο πρακτικό Δ.Σ. και φυσικά τα μέλη κ.κ. Ρηγάκη και Νάκος, αρνήθηκαν προς τιμήν τους. Τότε ένα μέλος του Δ.Σ. φοβούμενο-40 ημέρες μετά την ενημέρωση που είχε ο κ. Θεοδώρου-κάλεσε την πρόνοια και η αρμόδια κοινωνική λειτουργός, επισκέφθηκε άμεσα το Ίδρυμα και διενήργησε έρευνα όπου και διαπίστωσε την δραματική αλήθεια. Ακόμη και εμπρός στην κοινωνική λειτουργό της πρόνοιας, ο κ. Θεοδώρου ήταν επιθετικός στο προσωπικό, που έλεγε την αλήθεια, με σκοπό να τους φιμώσει”.

Ο κ. Αγραφιώτης ανέφερε ότι την ίδια τακτική ακολουθεί ο κ. Θεοδώρου με τον ίδιο καθώς του έχει υποβάλλει πέντε μηνύσεις μαζί με τον εν αργία δήμαρχο Αχ. Μπέο και την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου, για να “με φοβίσουν ώστε να σταματήσω να δημοσιοποιώ το τι βιώνουν τα παιδιά”. Ερωτηθείς για το λόγο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει τα γεγονότα από τη στιγμή που έχει επιληφθεί του θέματος η δικαιοσύνη, ανέφερε ότι “το Ορφανοτροφείο δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά μια μεγάλη οικογένεια και τα παιδιά πρέπει να προστατευτούν. Η προεδρία Θεοδώρου καταστρέφει καθημερινά περισσότερα από 20 ανήλικα παιδιά. Τι περισσότερο να γίνει από τη σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού για να παραιτηθούν όλοι τους; Τι περισσότερο να γίνει για να πάρει θέση η Φ.Α.Β. η πρόνοια και η αρμόδια αντιδημαρχία;”.

Γενικότερα κατήγγειλε ότι το ίδρυμα δεν λειτουργεί σωστά.

ΠΗΓΗ