Σε ανοδική πορεία η Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

– Εμφάνιση στο Ηρώδειο την 1η Σεπτεμβρίου 2017

– Συμμετοχή σε τρεις σημαντικές μουσικές δράσεις

το καλοκαίρι του 2017

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται οι Βολιώτες μουσικοί – μέλη της ορχήστρας Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου το καλοκαίρι του 2017. Η ορχήστρα συντέθηκε το 2014 στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και απαρτίζεται από καθηγητές και συνεργάτες του Δημοτικού Ωδείου, ενώ συμμετέχουν κατά περίπτωση και σπουδαστές του ΔΩΒ σύμφωνα με την εκπαιδευτική διαδικασία της δημοτικής μουσικής σχολής, που εντάσσεται στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Συμμετοχή σε δίσκο με μελοποιημένη ποίηση

του Κωνσταντίνου Καβάφη

Στις αρχές Ιουλίου η ορχήστρα συμμετείχε στην ηχογράφηση 5 τραγουδιών του νέου δίσκου του συνθέτη Στέφανου Κορκολή τα οποία αφορούν μελοποιημένη ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη με τη φωνή της Σοφίας Μανουσάκη.

Η ηχογράφηση των κομματιών πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου στο Στούντιο Α440 του Γιώργου Ζαγόρη και συμμετείχαν οι μουσικοί: Απόστολος Μητράς, Αμαρυλλίς Λιάλιου, Άντζελα Μπατίστα, Ασημίνα Χατζηαγγελάκη, Γιώργος Σκίμπας, Βασιλική Αλεξίου, Θέμης Βαγενάς, Πέτρος Παππάς, Δημήτρης Χατζούλης, Μιχάλης Σαμπάνης, Βασίλης Τασούδης, Νίκος Χρονόπουλος και οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου: Κωνσταντίνος Δόγρανλης, Πέτρος Κανάνα και Θεοφανώ Μπατσκίνη. Την ορχήστρα διηύθυνε ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς.

Με την ολοκλήρωση του δίσκου του Στ. Κορκολή με τη μελοποιημένη ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, το σύνολο των κομματιών του δίσκου θα παρουσιαστεί από την Καμεράτα του ΔΩΒ, αρχικά στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ακολουθήσει περιοδεία σε ελληνικές πόλεις.

Η συναυλία στο Ηρώδειο

Την 1η Σεπτεμβρίου 2017 η Καμεράτα συμπράττει και πάλι με το Στέφανο Κορκολή στο Ηρώδειο, όπου θα παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής συναυλίας για το Ίδρυμα «Ελπίδα», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Μίκη Θεοδωράκη και της κ. Μ. Βαρδινογιάννη.

Την ορχήστρα θα συνοδεύσει τη Μαρία Φαραντούρη, ενώ θα συμμετάσχουν η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και η χορωδία «Ιωνία» υπό τη διδασκαλία της Σύλβιας Τσιμπανάκου. Την προετοιμασία της χορωδίας Ιωνία έχει αναλάβει η Κορνηλία Φραγκουδάκη.

Η «Λαϊκή Αγορά» του Μάνου Χατζιδάκι

σε ενορχήστρωση Νίκου Κυπουργού

Στις 2 Σεπτεμβρίου η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα παρουσιάσει στο Ανάκτορο της Αρχαίας Δημητριάδος τη «Λαϊκή Αγορά» του Μάνου Χατζιδάκι σε ενορχήστρωση του Νίκου Κυπουργού, με τις φωνές της Έλλης Πασπαλά και του Ηλία Λιούγκου. Το έργο παρουσιάζεται για δεύτερη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο με τη συγκεκριμένη ενορχήστρωση και ερμηνευτές.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει αναλάβει ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος και την επιμέλεια της σκηνής ο Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Γρηγόρης Γαλάτης. Η εκδήλωση αφορά παραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Σημειώνεται πως τις συναυλίες της ορχήστρας διευθύνει ο μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς και την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο Διευθυντής του ΔΩΒ Ανδρέας Μιμαίος.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Δύο υπέροχα camping στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου 
Next Βόλος: Οι προτάσεις της Volos Marina στον ΟΛΒ για την κατασκευή μαρίνας