Σε κατάληψη το 10ο Γυμνάσιο Βόλου – Επικίνδυνη η οδός Διμηνίου

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου, διαμαρτυρόμενοι για την επικινδυνότητα της οδού Διμηνίου που απαιτείται να διασχίσουν για να πάνε στο σχολείο τους. Το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένα και στο δήμο τόσο από τις διευθύνσεις του σχολείου όσο και από τη Β’θμια Εκπαίδευση, αλλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Τα παιδιά επέδωσαν πριν λίγες ημέρες τα αιτήματά τους, στη διευθύντρια του Σχολείου Κική Δανιηλίδου. Πρόσφατα όπως έγινε γνωστό, ένας μαθητής τραυματίστηκε ελαφρά από διερχόμενο αυτοκίνητο και αυτό είναι που προκάλεσε την αγανάκτηση των παιδιών.

Γονείς σήμερα προσπάθησαν να πείσουν τα παιδιά να μην προβούν σε κατάληψη, αλλά δεν το πέτυχαν. Αύριο πάντως, θα υπάρξει συνάντηση της διεύθυνσης με το σύλλογο γονέων για να συντάξουν εκ νέου ένα έγγραφο προς το Δήμο Βόλου, ζητώνας να δοθεί λύση με κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις.

Η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου είχε τονιστεί ιδιαίτερα σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της διεύθυνσης Β’μιας Εκπαίδευσης με το ΤΕΕ Μαγνησίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας δημιουργίας δικτύου ασφαλών διαδρομών για τα σχολεία της Β’θμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ θα μελετήσει όλες τις διαδρομές που κάνουν οι μαθητές προς τα σχολικά συγκροτήματα της Β’θμιας σε συνεργασία με τους γονείς και τις διευθύνσεις των σχολείων και θα συντάξει την πρότασή του για τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Πρόταση που θα αποσταλεί τόσο προς το δήμο Βόλου, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι κάποιοι οδοί.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Σεισμός μεγέθους 5.2 Ρίχτερ μεταξύ Σκύρου και Αλοννήσου
Next Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και τα δύο ΕΤΑΣ σύμφωνα με Αχτσιόγλου