Σε πανελλαδική κινητοποίηση η Κίνηση Πολιτών Βόλου κατά των πλειστηριασμών

Η Κίνηση Πολιτών Βόλου κατά των πλειστηριασμών συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, (στις 12:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και 15:00 πανελλαδική συνέλευση στην αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4 Σύνταγμα) στην Αθήνα.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, «Αντιμέτωποι με την επιχειρούμενη και πλέον εκτεταμένη λεηλασία των περιουσιών τους, κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες. Χιλιάδες φτωχοποιημένων συνταξιούχων, μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών και αγροτών κινδυνεύουν να ξεσπιτωθούν, εξαιτίας της ανελέητης επίθεσης μέσω των πλειστηριασμών, που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση κατ’ εντολή της ΕΕ και του ΔΝΤ. Κι όλα αυτά, με το πρόσχημα αποπληρωμής ενός παράνομου, επαχθούς, απεχθούς και επονείδιστου δημόσιου χρέους, για το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρουν οι απλοί πολίτες».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η κίνηση «Πολίτες της Μαγνησίας ενάντια στις κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις» και προσθέτει:

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, που συνιστούν το αποτέλεσμα ενός διαρκούς πραξικοπήματος από το 2010 και εντεύθεν, πώς είναι δυνατόν να θεωρούνται νόμιμοι οι πλειστηριασμοί, όταν:

α. Ό,τι εισπράττει το υπό κατοχή ευρισκόμενο κράτος αναλώνεται για την ικανοποίηση ξένων τοκογλύφων και την διάσωση των τραπεζών τους.
β. Η προσφυγή στην δικαιοσύνη έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη, λόγω του υψηλού κόστους, για τον μέσο πολίτη.
γ. Κανείς δεν ελέγχει τις τράπεζες για τον σκόπιμο και μεθοδευμένο υπερδανεισμό των δανειοληπτών.
δ. Κανείς δεν ελέγχει τις τράπεζες για την επιβολή τοκογλυφικών επιτοκίων, ούτε για τους υπέρογκους μισθούς των αποτυχημένων διοικήσεών τους.
ε. Κανείς δεν ελέγχει το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για την επιβολή υπέρογκων φόρων, εισφορών, προσαυξήσεων και προστίμων και μάλιστα χωρίς ανταποδοτικό αποτέλεσμα και με παράλληλη μείωση συντάξεων και μισθών.
στ. Οι ίδιες οι τράπεζες ευθύνονται για τον εσφαλμένο υπολογισμό της πιστοληπτικής δυνατότητας των δανειοληπτών, αφού δεν υπολόγισαν ορθά ούτε την εν γένει αρνητική πορεία της εγχώριας οικονομίας, ούτε την πτώση αξιών της κτηματαγοράς, παρότι θα όφειλαν να το κάνουν, ως έχουσες ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις. Το λάθος (;;;) τους αυτό συνιστά συντρέχον πταίσμα βάσει του άρθρου 300 του Αστικού Κώδικα.
ζ. Δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις της ΤτΕ για τον ορισμό των επιτοκίων χορηγήσεων, ενώ οι δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνουν πλήθος καταχρηστικών όρων και παράνομων χρεώσεων.
η. Το κέρδος των τραπεζών τίθεται πάνω από το δικαίωμα των πολιτών για στέγαση και αξιοπρεπή διαβίωση».

Τέλος, η κίνηση «Πολίτες της Μαγνησίας ενάντια στις κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις» θα συμμετάσχει στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, (στις 12:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και 15:00 πανελλαδική συνέλευση, Νίκης 4, Σύνταγμα, αίθουσα ΤΕΕ, 1ος όρ.)

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ