Σκιάθος: “Η Νοσταλγός” επιστρέφει… κάθε Τετάρτη για όλο το καλοκαίρι

«Η Νοσταλγός», ‘επιστρέφει’ εκεί που ξεκίνησαν όλα, εκεί που “μια νὺξ τοῦ Μαΐου θερμή”, … ο Μαθιός ἀβαράρισε τη βάρκα με τη Νοσταλγό για το ταξίδι στην ελπίδα.

Θεωρώντας πολύ σημαντικό οι επισκέπτες του νησιού, Έλληνες και αλλοδαποί, να έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες, ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της Δέσποινας Μαρκάκη, γνωστή υποστηρίκτρια πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο νησί, για τη διοργάνωση της παρουσίασης της θεατρικής παράστασης ‘Η Νοσταλγός΄. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου Δημήτρη Δακτυλά και των συνεργατών του πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 21:30, για όλο το καλοκαίρι, στην πλατεία έξω απο το σπίτι-μουσείο του Αλ. Παπαδιαμάντη.
Η παράσταση ειναι δωρεάν, για το κοινό και παρουσιάζετε στα ελληνικά αλλά ταυτόχρονα με υπέρτιτλους στα αγγλικά.

Η διοργάνωση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ένθερμη υποστήριξη, του Δήμου Σκιάθου και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος, ενώ καθοριστική είναι η συμβολή των χορηγών Skiathos Palace Hotel, η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΑΝΕΣ/ΠΡΩΤΕΑΣ, Dolphin of Skiathos-τουριστικό γραφείο, ERGON, ELIAS, Kanapitsa Hotel, ARKOS, Design & Art-Nikos Maheras, Αννα Ταχτσή-γραφιστικές τέχνες, Mandraki Village-ξενοδοχείο, Mystique-beach bar, Borzoi/club-restaurant, bakaliko, Αστέρας-super market, Πολυιατρείο Σκιάθου, Islea Hospitality Group, Ithaki.

Η Σκιάθος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Δροσίνης, “Τη Σκιάθο την αντιλαμβανόμαστε μέσω του έργου του Παπαδιαμάντη”, αυτός είναι και ο στόχος αυτής της εκδήλωσης, οι επισκέπτες να γίνουν κοινωνοί του έργου του Αλ. Παπαδιαμάντη, μέσα από μια θεατρική παράσταση που είναι βασισμένη σε ένα από τα σημαντικά του έργα.

ΠΗΓΗ