Σκληρή αντιπαράθεση Νάνου – Μουλά για δασικούς χάρτες

Τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν με την εφαρμογή των δασικών χαρτών στο Δήμο Βόλου ίσως αποτελέσει θέμα ειδική συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γ. Μουλάς στην αποψινή συνεδρίαση όπου ήλθε προς συζήτηση, ψήφισμα της παράταξης “Δύναμη Βόλου”. Το θέμα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Μουλά και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολου Νάνου, και αντηλλάγησαν σκληρές εκφράσεις με τον κ. Μουλά να αναρωτιέται αν “οι σύντροφοι στον Περισσό γνωρίζουν τα καμώματα της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο”, ενοχλημένος από την παρατήρηση του κ. Νάνου, ότι “η δημοτική αρχή έρχεται ουραγός στα θέματα που θέτουν οι αντιπολιτεύσεις, γιατί δεν θέλει να ακούσει κανένα”.

Ο Τέλης Δουλόπουλος της “Δύναμης Βόλου” επισήμανε ότι το θέμα είναι σοβαρό και ότι το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να κάνει μία ειδική συνεδρίαση όπως έχουν κάνει και άλλα ανά την Ελλάδα και ζήτησε να καταργηθεί το παράβολο που είναι “οικονομικό βαρίδι” για όσους θέλουν να υποβάλλουν αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα με τις αεροφωτογραφίες που έχουν ληφθεί δεκαετίες πριν.

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς των Δρόμων Συνεργασίας επισήμανε ότι σχετικό ψήφισμα εξέδωσαν και η ΠΕΔ Θεσσαλίας και η ΚΕΔΕ ενώ ανέφερε ότι πολλοί δήμοι είναι ανέτοιμοι να ολοκληρώσουν τέτοιες διαδικασίες και απαιτείται να προσληφθεί και ειδικευμένο προσωπικό (τοπογράφοι).
Ο κ. Μουλάς τόνισε ότι εφόσον το θέμα χειρίζονται η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ είναι σε καλό δρόμο και “δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια”.

Ο ασκών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, ενημέρωσε το σώμα ότι η δημοτική αρχή είχε συνάντηση με το Δασαρχείο και για την ώρα οι δημοτικές ενότητες Βόλου και Ν. Αγχιάλου δεν συμπεριλαμβάνονται. Ανέφερε ότι το θέμα έχει αναλάβει το τμήμα ακίνητης περιουσίας, ενώ ήδη η δημοτική αρχή ενημέρωσε εγγράφως τα τοπικά συμβούλιακαι ήδη οι πρόεδροι έρχονται στο δημαρχείο, ενημερώνονται κοιτάζοντας και τους χάρτες και κάνουν τις προτάσεις τους σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε αντίρρηση. “Αν χρειαστεί να συγκαλέσουμε ειδική συνεδρίαση θα το κάνουμε” επισήμανε.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Απ. Νάνος καυτηρίασε τη στάση της δημοτικής αρχής που δεν αποδέχεται να ακούσει τις αντιπολιτεύσεις και στο τέλος “έρχεστε ως ουραγοί των προτάσεων που κάνουν οι αντιπολιτεύσεις που υποτιμάτε μόνιμα. Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης σας επισημάναμε και πάλι ότι υπάρχει θέμα με την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ και τώρα αυτό με τους δασικούς χάρτες”. Στο σημείο αυτόν τον διέκοψε ο κ. Μουλάς ζητώντας του “να μην κάνει δακρύβρεχτες τοποθετήσεις”. Ο κ. Νάνος επέκρινε τη στάση της πλειοψηφίας που δεν δέχθηκε να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. την προηγούμενη εβδομάδα επειδή είχαν απλώσει πανό τα μέλη της Συμμαχίας για το Νερό που ζητούσαν ειδική συνεδρίαση για το βιολογικό με τον κ. Μουλά να τον ειρωνεύεται, λέγοντάς του “Στη Σοβιετική Ένωση συνεδρίαζαν με πανό. Τι είναι εδώ, θύρα 7;” Επιπλεον του είπε ότι “εσείς της ΛΑΣ είστε ουραγοί των κουκουλοφόρων. Λυπάμαι για την ιστορία της παρατάξής σας γιατί γίνατε τύποι του πεζοδρομίου. Αν θέλετε να ταυτίζεστε με τέτοιες συμπεριφορές τι να πω; Τα ξέρει ο Περισσός; Και μας κάνετε μαθήματα δημοκρατίας; Να μην συμπεριφέρεστε οχλοκρατικά. Δεν ξέρω αν οι συντροφοί σας ξέρουν τα καμώματά μας”. Ο κ. Νάνος τέλος του ανταπάντησε ότι η παράταξή του καταδικάζει φασιστικές συμπεριφορές όπως αυτές της Χρυσής Αυγής και τιμά τη δημοκρατία και “εσείς είστε και η παράταξή σας στηρίζετε τη Χρυσή Αυγή”, υπενθυμίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν δέχθηκε καν σε προηγούμενη συνεδρίαση να θέσει σε ψηφοφορία, ψήφισμα στήριξης στον δήμαρχο Πατρέων απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

ΠΗΓΗ