Σοφάδες: Ομιλία για τις γεωπολιτικές εξελίξεις

«Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό πώς επηρεάζουν την Κύπρο και την Ελλάδα» είναι το θέμα ομιλίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/11 και ώρα 11.00 στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο Δήμος Σοφάδων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Καρδίτσας είναι ο πρώην στρατιωτικός και συγγραφέας κ. Σάββας Καλεντερίδης, γνωστός για τη συμμετοχή του στην υπόθεση Οτζαλάν.

Στην διάλεξη κ. Σάββας Καλεντερίδης θα παρουσιάσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, Ιράκ, Συρία, Μεσοποταμία, Κουρδικό ενώ θα αναφερθεί στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, Σκόπια, Αλβανία . Παράλληλα θα εξεταστεί η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλες τις εν λόγω περιοχές.

Αναφορά θα γίνει συην πολιτική της Ρωσίας και τη στενή συνεργασία με το Ιράν και την Τουρκία ενώ θα εξεταστούν και οι επιπτώσεις της συνεργασίας αυτής στις ισορροπίες στην περιοχή.
Κάτω από το πρίσμα των ανωτέρω, θα εξεταστούν οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων σε Κύπρο και Ελλάδα, τα ενεργειακά της Κύπρου, η πενταμερής και οι στόχοι της.
Θα περιγραφεί ακόμη η άρτι υπογραφείσα Μόνιμη Αμυντική Συνεργασία των χωρών της Ε.Ε. και οι επιπτώσεις στην άμυνα και ασφάλεια της Κύπρου και της Ελλάδας.
Τέλος, θα εξεταστούν οι προοπτικές επίλυσης του Σκοπιανού και των
ζητημάτων που προκύπτουν με την Αλβανία και τον Αλβανικό παράγοντα.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Εξωθούσε στην πορνεία 29χρονη Βουλγάρα
Next Καρδίτσα: Αλληλεγγύη προς τους πλημμυροπαθείς της Δ. Αττικής