Στα ίδια επίπεδα τα τέλη άρδευσης εν αναμονή περιβαλλοντικού τέλους

Στα ίδια επίπεδε με πέρυσι κυμαίνονται τα τέλη άρδευσης για το 2017, όμως οι χρεώσεις θα διαφοροποιηθούν μόλις επιβληθεί το περιβαλλοντικό τέλος που για την ώρα έχει εγκριθεί μέσω ΚΥΑ, αλλά δεν έχει έλθει η σχετική εγκύκλιος. Σημειώνεται ότι το πάγιο των 30 ευρώ πληρώνουν όλοι οι αρδευόμενοι, ακόμη και οι αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες. Αυτό αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ με την παρατήρηση του Μ. Πατσιαντά ότι δεν θα έπρεπε να γίνει μνεία στο περιβαλλοντικό τέλος.

Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης, τα τέλη άρδευσης θα αποσταλούν για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση μαζί με τον προϋπολογισμό. “Μέχρι το τέλος του έτους όμως θα επανέλθουμε με νέα απόφαση, καθώς σίγουρα από τη νέα χρονιά θα επιβληθεί και το περιβαλλοντικό τέλος από τη Γενική Διεύθυνση Υδάτων. Γι αυτό κάνουμε μνεία στην ΚΥΑ”. Ο κ. Πατσιαντάς τόνισε ότι “εμείς δεν συμφωνούμε με το τέλος. Ας έλθει πρώτα και βλέπουμε. Εγώ θεωρώ ότι εκ του περισσού μπήκε στην προμετωπίδα. Ας περιμένουμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσουν τα μνημόνια. Καινούργιο φασόλι αυτό για την κοινωνία.

Στο μεταξύ με σημερινή απόφασή του το Δ.Σ. προσέθεσε το Κατηχώρι και τις Σταγιάτες στις ορεινές περιοχές που το χειμωνιάτικο τρίμηνο Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές κάτοικοι θα πληρώνουν μειωμένο κατά 80% τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης, αρκεί να διαθέτουν υδρομετρητή.

Πως διαμορφώνεται το τιμολόγιο 

Τα έξοδα για τη διαχείριση και τη λειτουργία των δικτύων άρδευσης για το έτος 2017  ανήλθαν  στο ποσό των 212.186,87 (πλέον του ποσού που πληρώθηκε στη ΔΕΗ) παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τα έξοδα του 2016(207.391,15€ ) κατά 2,31‰  Συγκεκριμένα πληρώθηκαν 100.378,80 ευρώ για υδρονομείς, 14.670 € για καθαριστές  υδραυλάκων και 97.138,07 € για την συντήρηση (εργασίες,υλικά) δικτύων. Στα ποσά δεν  περιλαμβάνονται έξοδα (που δε βάρυναν τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά τις ίδιες
Τοπικές Κοινότητες με δική τους απόφαση για αυτοδιαχείριση παρατύπως των δικτύων άρδευσης) για τις Κοινότητες του Αγίου Βλασίου, Πορταριάς, Μακρυνίτσας,  Κατηχωρίου, Αγριάς, Δράκειας, Άλλης Μεριάς και Αγίου Ονουφρίου και Αγίου Γεωργίου.

Τέλη Άρδευσης
Δημοτικά Διαμερίσματα Βόλου

 Λοιπές χρεώσεις

Τα τέλη διακοπής – επανασύνδεσης, αφαίρεσης – επανατοποθέτησης υδρομέτρου, το τέλος ελέγχου υδρομέτρου, τα δικαιώματα νέας παροχής νερού (εφ’ άπαξ τέλος, τέλος εκτέλεσης διακλάδωσης), η δαπάνη για απώλεια ή αντικατάσταση υδρομέτρου, έχουν ως εξής:.

 Τέλη διακοπής – επανασύνδεσης υδρομέτρου

Χρέωση από 1/1/2017 : 11,46 €

Σε περίπτωση αφαίρεσης – επανατοποθέτησης υδρομέτρου η τιμή διπλασιάζεται.

 Τέλος ελέγχου υδρομέτρου

Χρέωση από 1/1/2017 : 4,58 €

 Εφάπαξ τέλος νέας σύνδεσης Άρδευσης σε κλειστά δίκτυα (Δικαίωμα)

Χρέωση από 1/1/2017 : 90,59 €

 Τέλος εκτέλεσης διακλάδωσης νέας σύνδεσης Άρδευσης σε κλειστά δίκτυα (ΔΙΚΑΙΩΜΑ)

 Χρέωση από 1/1/2017 :    Για παροχή ½’’ :   233,78 €

                                       Για παροχή 1’’ :   258,99 €

                                       Για παροχή 1’’ ½:360,00 €

                                       Για παροχή 2’’ :  508,76 €                                       

Τέλος εκτέλεσης διακλάδωσης νέας σύνδεσης Άρδευσης σε ανοιχτά δίκτυα (ΔΙΚΑΙΩΜΑ)

Χρέωση από 1/1/2017 : 60,00 € πλέον δαπανών εκτέλεσης έργου.

 Πάγιο τέλος άρδευσης

Χρέωση για όλους τους καταναλωτές άρδευσης με πάγιο 30,00 €.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητείας των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η ΔΕΥΑΜΒ να συμμετέχει στο πρόγραμμα μαθητείας ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και θα απασχολήσει 12 μαθητές, τέσσερις στα τμήματα διοίκηση, τέσσερις τεχνικοί ηλεκτρολόγοι, δύο τεχνικοί οχημάτων και δύο τεχνικοί εφαρμογών πληροφορικής. Η διάρκεια απασχόλησης είναι για 9 μήνες, με αμοιβή 9,33 Ε ημερησίας (155,5ε το μήνα) για τον καθένα.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev ΔΑΣ ΟΤΑ: Ανυπόστατες και αναπόδεικτες οι καταγγελίες της πλειοψηφίας
Next Την Κυριακή στο Βόλο η υπουργός  Τουρισμού Έλενα Κουντουρά