Στην υλοποίηση προγραμμάτων αδελφοποίησης και Εrasmus προχωρά ο δήμος Μουζακίου

Στην υλοποίηση δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων προχωρά ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με Δήμους από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ιταλία. Ο Δήμος Μουζακίου έχει προχωρήσει ήδη σε επαφές με την αντίστοιχη αρχή της περιοχής Pontgibaud Sioule et Volcans, μια ένωση 10 κοινοτήτων που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία και η οποία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον για αδελφοποίηση με το Μουζάκι. Η αδελφοποίηση αυτή θα έχει πολύπλευρα οφέλη και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για το Δήμο μας διότι πρόκειται για δύο περιοχές με ταυτόσημα γεωγραφικά στοιχεία και ταυτόσημα παραγωγικά συστήματα. Αντικείμενο της αδελφοποίησης θα είναι:
1. πολιτικές υποδοχής (νέοι κάτοικοι, νέες δραστηριότητες)
2. αξιοποίηση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων
Πρόσφατα μάλιστα στην περιοχή του Μουζακίου βρέθηκε αντιπροσωπία αιρετών από την περιοχή Pontigibaud Sioule et Volcans με επικεφαλή τη Δήμαρχο κα Vialette Jeanne του Saint-Pierre-le-Chastel Γαλλίας και συζήτησε με το Δήμαρχο κ. Κωτσό τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο περιοχών.
Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο του Μουζακίου πήρε τη σχετική απόφαση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αδελφοποίησης.

Στο μεταξύ ο Δήμος Μουζακίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συμετάσχει στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: M.A.N.T.L.E. – Massive Awakening on Natural Tremor and Local Emergency (Mαζική Αφύπνιση φορεών σχετικά με Φυσικές Δονήσεις και Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης σε τοπικό επίπεδο)
Το θέμα του προγράμματος θα είναι: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ (ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ)
Οι εταίροι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκτός του Δήμου Μουζακίου θα είναι και οι:
1 – ASOCIACION CULTURAL INTEGRA, Galicia, Spain
2 – CASA CORPULUI DIDACTIC TELEORMAN, Romania (educational centre)
3- CPA di G. Bompa, VET organization, Aquila Italy
4- Sofia University St. Kliment Ohridski, Faculty of Classical and Modern Philology, Sofia, Bulgaria.
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της δράσης που θα κατατεθεί θα είναι στα 520.000 ευρώ.
«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να προωθήσουμε δράσεις και ενέργειες για το Δήμο μας και κυρίως να του προσδώσουμε την απαιτούμενη εξωστρέφεια τοποθετώντας το Μουζάκι στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Αναπτύσσουμε συνεργασίες με εταίρους απ’ όλη την Ευρώπη τόσο σε Αυτοδιοικητικό Επίπεδο όσο και σε Πανεπιστημιακό για να προβάλλουμε την περιοχή μας και κυρίως να ανταλλάξουμε εμπειρίες και καλές πρακτικές σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος όπως είναι ο πρωτογενής τομέας, οι πολιτικές υποδοχής κλπ» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Διαγωνισμός για την κάλυψη των παραλιών με ναυαγοσώστες
Next Ακτιβιστική ενέργεια της "Συμμαχίας για το Νερό" στο δημαρχείο Βόλου