Στη Σάμο το χορευτικό σύνολο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Το χορευτικό σύνολο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 193η επέτειο της Ναυμαχίας της Μυκάλης και στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο Σάμου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Στο σύνολο συμμετείχαν δεκαέξι κυρίες, με υπεύθυνη την κ. Αικατερίνη Γκανέτσα – Ντόντη.

Την παραμονή της εορτής, συμμετείχε τον Αρχιερατικό Εσπερινό, μετά το τέλος του οποίου συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευσέβιο και δέχτηκε τις πατρικές ευχές. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στην αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης και θαύμασε τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που γέμισαν με χρώματα τον ουρανό της νοτιοανατολικής Σάμου.

Την Κυριακή 6/8 συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Δοξολογία, που τελέστηκε στον ίδιο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη, που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του ναού και παρακολούθησε την παρουσίαση ελληνικών χορών από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου ΄΄Λυκούργος΄΄ στην Πλατεία ΄΄Ειρήνης΄΄ του Πυθαγορείου.

Το απόγευμα συμμετείχε στο ΄΄αντάμωμα΄΄ χορευτικών συγκροτημάτων της Σάμου, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό Λυκούργου Λογοθέτη στο Πυθαγόρειο.
Στο μεγάλο αυτό πανηγύρι, στο οποίο παραβρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου και πολλοί άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι, συμμετείχαν δεκαεννέα τοπικά χορευτικά της Σάμου, τα οποία χόρεψαν όλα μαζί παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς. Στο τέλος το χορευτικό της Μητροπόλεως μας, πού ήταν και το τιμώμενο, παρουσίασε χορούς του Πηλίου και καταχειροκροτήθηκε από τους πολυάριθμους ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Στο τέλος έγινε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ όλοι οι χορευτές και οι χορεύτριες των συγκροτημάτων, πιασμένοι χέρι-χέρι σε ένα μεγάλο κύκλο χόρεψαν δυο χορούς κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Βλάβη στον Βιολογικό - ert.gr
Next Βόλος: Φωτιά σε αυτοκίνητο εν κινήσει