Στις αγορές του εξωτερικού το πετιμέζι από φιρίκι της Ζαγοριν

Στις αγορές του εξωτερικού το πετιμέζι από φιρίκι της Ζαγοριν

Στην αγορά της Γερμανίας και της Αγγλίας θα μπει σταδιακά το πετιμέζι από φιρίκι που παράγει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς “Ζαγορίν” ενώ στην αγορά του Ισραήλ προωθείται η ποικιλία μήλων γκαλά. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αντώνης Λάσκος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Όπως ανέφερε ήδη έχει γίνει η συγκομιδή από την ποικιλία κρυστάλλια και τώρα της ποικιλίας γκαλά ενώ μετά τις 17 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή της ποικιλίας στάργκινγκ. Ο κ. Λάσκος ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εμπορικοί αντιπρόσωποι από την Αίγυπτο που ενδιαφέρονται κυρίως για την ποικιλία γκαλά. Η αγορά του Ισραήλ ενδιαφέρεται επίσης για τα γκαλά και ήδη ετοιμάζεται να φύγει φορτίο ενώ και πέρυσι εστάλη φορτίο με μήλα γκαλά στο Ισραήλ. “Είναι μια νέα αγορά, δυναμική και εκτιμούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες αύξησης των φορτίων”.

Επιπλέον ανέφερε ότι ότι καλά κινείται το πετιμέζι στην ελληνική αγορά, κυρίως στα καταστήματα ντελικατέσεν ενώ γίνονται συζητήσεις για να μπει στα ράφια της αλυσίδας “Βασιλόπουλος” αλλά και στις αγορές της Αγγλίας και της Γερμανίας. “Το πετιμέζι από φιρίκι είναι ξεχωριστό και πολύ ευωδιαστό και ελκύει τους λάτρεις των εκλεπτυσμένων γεύσεων”, επισήμανε ο κ. Λάσκος.

 

 

ΠΗΓΗ