Στους ρυθμούς του «Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Πηλίου» η Ζαγορά

Τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού τοπίου στο Πήλιο και την ανάδειξη του πολιτισμού σε συνδυασμό με τον τουρισμό, υποστηρίζει κι εφέτος ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ενισχύοντας δράσεις και θεσμούς, όπως το «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Πηλίου».

«Η έναρξη του 18ου Pelion Festival, ενός καταξιωμένου διεθνούς φεστιβάλ Τεχνών και Λόγου, με βασικό πυρήνα την κλασική μουσική που διοργανώνεται αδιάκοπα από το 2000 στη Ζαγορά, βρίσκει τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και πάλι αρωγό αυτής της προσπάθειας να ενισχύσει τον πολιτισμό απέναντι στην κρίση.

Θεωρούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον κατεξοχήν θεσμό που μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια πολιτιστική πολιτική βασισμένη στις τοπικές και τις κοινωνικές ανάγκες, να αξιοποιήσει το καλλιτεχνικό δυναμικό. Να εμπλουτίσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μας και να συνδέσει την πολιτιστική δημιουργία με την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης με αφορμή τα εγκαίνια του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Πηλίου.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη την εμπνεύστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ κα Ζωή Σαμσαρέλου και όλους τους συντελεστές του για τη διαρκή αναβάθμιση του θεσμού και την συνεισφορά του στο πολιτιστικό προϊόν της περιοχής κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους του.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Prev «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους μέσα από τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου»
Next Βόλος: Αγιασμός για το νέο ασθενοφόρο -δωρεά στο Κ.Υ. Βελεστίνου