Στο Βόλο η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών 

“Σήμερα δεν περνά από το Βόλο μία αναμμένη δάδα, αλλά μια φλόγα αγάπης, η ελπίδα για ζωή” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών “Αλληλεγγύη” Ιγν. Γελαγώτης, με αφορμή την σημερινή 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. Η φλόγα των εθελοντών έφθασε σήμερα το Βόλο αφού πέρα από πολλές πόλεις της Ελλάδας και έγινε η υποδοχή της στο δημαρχείο του Βόλου όπου άναψαν τον πυρσό.


“Σκοπός της λαμπαδηδρομίας και των εκδηλώσεων που τη συνοδεύουν είναι να προσελκύσουμε περισσότερους συνανθρώπους μας, για να συνειδητοποιήσουν την σημασία και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Στην εποχή μας, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δίνοντας το χέρι και τη φλέβα διώχνουμε το θάνατό από έναν συνάνθρωπό μας. Οι ανάγκες για αίμα πάντα αυξάνονται οι αιμοδότες λιγοστεύουν και πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία», επισήμανε ο κ. Γελαγώτης.
Τη φλόγα μετέφεραν εθελοντές αιμοδότες που έτρεψαν διαμέσου της παραλίας έως το Νοσοκομείο του Βόλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου όπου ακολούθησαν εκδηλώσεις με ελληνική μουσική.

ΠΗΓΗ