Στο Βόλο το ετήσιο συνέδριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Π.Θ.

Οι «ΗΜΕΡΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 2017» θα γίνουν το τριήμερο του Θωμά 20-23 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο Ξενία στο Βόλο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τρία  κλινικά φροντιστήρια με αντικείμενα το κάπνισμα, την εργοσπιρομετρία και τα διάμεσα νοσήματα που θα γίνουν την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, στη Λάρισα στις εγκαταστάσεις της Πνευμονολογικής Κλινικής στη Λάρισα. Η διάρκεια κάθε φροντιστηρίου είναι έξι ώρες. Απευθύνονται σε λιγότερα από 10 άτομα το καθένα, μετά από δήλωση.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα συνεχισθεί την ίδια μέρα και τις υπόλοιπες ημέρες στο ξενοδοχείο Ξενία στο Βόλο. Την Παρασκευή & το Σάββατο το πρωί είναι προγραμματισμένες δύο δημοφιλείς συνεδριάσεις που περιλαμβάνουν κλινικά περιστατικά από την πνευμονολογική κλινική του Π.Θ.  και από άλλες πνευμονολογικές κλινικές της χώρας. Διακεκριμένοι πνευμονολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν σημαντικές διαλέξεις στα αντικείμενα που δραστηριοποιούνται.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής, με μια συζήτηση επαγγελματικού προσανατολισμού με έλληνες πνευμονολόγους, που εργάζονται στο εξωτερικό ή επέλεξαν να επιστρέψουν στη χώρα μας. Μια έκθεση ζωγραφικής της καθηγήτριας Δώρας Ορφανίδου θα βρίσκεται όλες τις ημέρες στο χώρο του Συνεδρίου, ενώ όλοι οι σύνεδροι θα πάρουν ένα λεύκωμα αφιερωμένο στον αείμνηστο Καθηγητή Αντώνη Ποντικάκη, που συνέβαλε στην εξέλιξη της Φυματολογίας στην Σύγχρονη Πνευμονολογία.

ΠΗΓΗ