Στο εθνομάρτυρα Κυπριανό αφιερωμένο το διήμερο μνήμης των Κυπρίων

Στο εθνομάρτυρα Κυπριανό, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, που απαγχονίστηκε το 1821 από τους Τούρκους, είναι αφιερωμένο το φετινό διήμερο μνήμης της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας.

Για το θέμα θα μιλήσει ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος που σήμερα βρέθηκε στο  Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας Αδάμο Μουζούρη.

Η εκδήλωση θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, ενώ το πρωί της Κυριακής θα ακολουθήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου επιμνημόσυνη δέηση.

Ο επίσκοπος της κατεχόμενης Καρπασίας, δήλωσε ότι ο εθνομάρτυρας Κυπριανός ήταν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και θυσιάστηκε για να διατηρηθεί ο Χριστιανισμός στη μαρτυρική Μεγαλόνησο. «Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι η απογοήτευση, ενώ πρέπει να γίνει διάκριση στο τι είναι δίκαιο και τι είναι συμφέρον. Μέσα από τη διάλεξη, θα δούμε τι είναι η παράδοση που κληρονομήσαμε και βιώνουμε και η αξία του να σταθούμε στα πόδια μας για να μην καταρρεύσουμε», τόνισε ο κ. Χριστόφορος.

ΠΗΓΗ

Prev Ο Βρεφονηπιακός Αυλαία για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
Next Δεκάδες μαθητές σχολείων σιτίζονται από την Ι.Μ.Δ.