Στο κόκκινο για πυρκαγιά σήμερα οι Σποράδες-Πουλί σε καλώδια ΔΕΗ αιτία για πυρκαγιά στα Μελισσάτικα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 προβλέπεται σήμερα για τη Μαγνησία και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 για τις Σποράδες, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει μεταξύ άλλων «…Ειδικότερα, από το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου και καθώς θα αρχίσει να υποχωρεί το θερμό κύμα που επηρέασε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την εκδήλωση, όσο και για τη γρήγορη και απότομη επέκταση μιας πυρκαγιάς.
Ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός και το σύνολο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό το φως των παραπάνω έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες και των Δήμους, αλλά και από όλες τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα και γενικότερα την παρουσία τους τους εντός των δασικών μας οικοσυστημάτων, προκειμένου να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι χρόνοι αρχικής απόκρισης.
Σε περίπτωση, ωστόσο, εκδήλωσης μιας μεγάλης πυρκαγιάς, ζητείται από τους πολίτες να συμμορφώνονται άμεσα με τις υποδείξεις των Αρχών και να διευκολύνουν το έργο τους, αποφεύγοντας να διέρχονται ή να σταθμεύουν στις οδούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης».

Συνεδρίαση ΣΤΟ στη Σκόπελο

Στη Σκόπελο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. και όλοι τέθηκαν σε επιφυλακή ενώ ξεκίνησαν άμεσα περίπολα σε όλο το νησί ώστε να ενημερώσουν ανα χρειαστεί παρέμβαση. Επιπλέον όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χρ. Βασιλούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, επισήμανε ότι σε ετοιμότητα είναι και όλες οι υπηρεσίες του δήμου, τα μηχανήματα και των ιδιωτών ώστε να παρέμβουν άμεσα αν χρειαστεί.

Πουλί σε καλώδια η αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς

Στο μεταξύ σε πουλί που ήταν πάνω σε ηλεκτρικό καλώδιο και προκάλεσε σπινθήρες με αποτέλεσμα να πέσουν οι κάφτρες στο χώμα, ήταν η αιτία εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς πάνω από το συνεδριακό κέντρο στα Μελισσάτικα, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαρ. Πόζογλου ενώ ακόμη διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς στο δρόμο για την Κάπουρνα.

 

ΠΗΓΗ