Στο πιλοτικό πρόγραμμα “σχολικές βιβλιοθήκες”

Τρεις δεκαετίες στο Δήμο Καρδίτσας λειτουργεί ο καινοτόμος θεσμός των 11 παιδικών βιβλιοθηκών, θεσμός μοναδικός σε επίπεδο χώρας, ο οποίος εξακολουθεί σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής κρίσης να προσφέρει μια ανοικτή αγκαλιά φιλαναγνωσίας και εκπαιδευτικών δράσεων στα παιδιά της πόλης.
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου, (υπηρέτησε τις Παιδικές Βιβλιοθήκες ως διευθύντρια από τη δημιουργία τους μέχρι πρόσφατα, τις θεωρεί πάντα ότι είναι τα «παιδιά» που αγάπησε και θα στηρίζει από κάθε θέση) διαπιστώνοντας τα προβλήματα και την ανάγκη βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των βιβλιοθηκών, δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων, με άμεσες ενέργειες και επαφές ώστε να βρεθεί η χρηματοδότηση που απαιτείται.
Συγκεκριμένα κατέθεσε τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου πρόταση που αφορά στην ένταξη των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας στο πιλοτικό πρόγραμμα «Σχολικές βιβλιοθήκες» που ανακοίνωσε ο υπουργός και θα υλοποιηθεί σύντομα, ώστε αυτές με την εμπειρία τους να συμβάλουν στην επιτυχία του προγράμματος και στη συστηματική προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας στα σχολεία αλλά και να λειτουργήσουν με επαρκή στελέχωση ώστε ν’ αποτελέσουν πυλώνα πνευματικής ανάπτυξης της Καρδίτσας.Η κ. Κατσαβριά πρόσφερε στις βιβλιοθήκες μερικά αντίτυπα από το βιβλίο με τα τσιγγάνικα παραμύθια που πρόσφατα εκδόθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων, με την ευχή να ταξιδέψουν στα χέρια όλων των παιδιών και να σκορπίσουν μακριά το φόβο και τις προκαταλήψεις για το διαφορετικό και το ξένο.
Πρόσφατα, η κ. Κατσαβριά μετέφερε τα παραπάνω ζητήματα στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να μπορέσει ο Δήμος Καρδίτσας, το συντομότερο, να αποκαταστήσει τις φθορές, να θωρακίσει ενεργειακά και να ανακαινίσειτα κτίρια προκειμένου να γίνουν ελκυστικά και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις. Ο Γενικός Γραμματέας, με ιδιαίτερη ευαισθησία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της βουλευτή και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του Δήμου Καρδίτσας για το σκοπό αυτό.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ