Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και τα δύο ΕΤΑΣ σύμφωνα με Αχτσιόγλου

Στα χέρια των Θεσμών, οι οποίοι μέχρι στιγμής ακόμη δεν έχουν αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι, βρίσκεται η νομοθετική διάταξη που αφορά τη χρηματοδότηση των τριών επικουρικών ταμείων του δημοσιογραφικού κλάδου, δηλαδή του ΕΟΔΕΑΠ, του ΕΤΑΣ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του ΤΕΑΣ Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.
Αυτό αποκάλυψε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Εφη Αχτσιόγλου, στη συνάντηση που είχε με τους πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του ΕΤΑΣ κ.κ. Δημήτρη Χορταργιά και Σωτήρη Κέλλα αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου που διεξήχθη στη Λάρισα.
Στη συνάντηση η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σε όλες τις παραμέτρους του συγκεκριμένου θέματος, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να χρηματοδοτηθούν τα τρία επικουρικά ταμεία, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί αρχικά από τους Θεσμούς και στη συνέχεια από τους εργοδότες, που πρέπει να υπογράψουν τη συμφωνία.
Επίσης, απέρριψε όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο, για μη συμμετοχή των δύο περιφερειακών επικουρικών ταμείων στον εν λόγω σχεδιασμό (ΕΤΑΣ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του ΤΕΑΣ Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων), όπως και τη μετατροπή του ΕΟΔΕΑΠ σε φορέα κύριας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, χωρίς τον τομέα επικούρισης.
Η ίδια στο τέλος υποσχέθηκε προς τους προέδρους των δύο οργάνων άμεση ενημέρωση για τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ