Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας που θα συνοδευτεί από πορεία στους δρόμους της πόλης. Σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους φορείς να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση, «να κλείσουν μαγαζιά και γραφεία, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες και όλοι οι πολίτες, που κατανοούν το πρόβλημα, να κατέβουν στους δρόμους για να προστατέψουμε την υγεία μας». Πρόκειται για μια σιωπηλή και ειρηνική συγκέντρωση, χωρίς πανό, χωρίς συνθήματα και χωρίς ομιλίες.
Η πολύ μεγάλη συγκέντρωση της 15ης Μαρτίου στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αν μέσα σε εύλογο χρόνο δεν αποσυρθεί η Απόφαση για καύση από την ΑΓΕΤ του RDF και των άλλων επικίνδυνων υλικών.

FullSizeRender

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, «ο Βόλος πρέπει να εκφράσει, με τον τρόπο αυτό, την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και των φορέων να μην κάψει η ΑΓΕΤ καρκινογόνα υλικά. Η υγεία των πολιτών πρέπει να είναι πάνω από τα κέρδη των βιομηχανιών. Αν αρχίσει η ΑΓΕΤ να καίει τις τεράστιες ποσότητες του RDF και των άλλων επικίνδυνων υλικών,τίποτα δεν εμποδίζει και τις άλλες βιομηχανίες της περιοχής να κάνουν το ίδιο, μετατρέποντας την όμορφη περιοχή μας σε κόλαση!

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας κάνει έκκληση στους φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Να κλείσουν μαγαζιά και γραφεία, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες και όλοι οι πολίτες, που κατανοούν το πρόβλημα, να κατέβουν στους δρόμους για να προστατέψουμε την υγεία μας. Όπως αποτρέψαμε πριν 15 χρόνια το να καίει λάστιχα η ΑΓΕΤ, πρέπει τώρα να αποτρέψουμε και την καύση του RDF.

Γνωρίζουμε ότι μέχρι τη μέρα εκείνη, παλιά και νέα «παπαγαλάκια», θα οργιάσουν, επιτιθέμενα προσωπικά σε άτομα, αλλά και στην οργάνωσή μας, όπως έκαναν μερικοί μέχρι σήμερα και διάφοροι «ειδικοί» θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ είναι κατάλληλες για την καύση επικίνδυνων υλικών. Βασιζόμαστε όμως στο αλάθητο κριτήριο και το ένστικτο των πολιτών που μπορούν να καταλάβουν ποιοί λένε την αλήθεια και ποιοί την κρύβουν. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες που κελαηδούν τραγούδια της ΑΓΕΤ!

Ο αγώνας για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας είναι αγώνας επιβίωσης.»

ΠΗΓΗ