Συλλαλητήριο κατά του φασισμού-ρατσισμού στο Βόλο

Συλλαλητήριο κατά του φασισμού και του ρατσισμού και της φτώχειας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν κόμματα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Στην αρχή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Αίτημα όλων η ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε. -Τουρκίας και η μη εφαρμογή της από κράτη μέλη της Ε.Ε., διότι έχει δημιουργήσει άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά, αλλά και για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, ο οι οποίοι λαμβάνουν μηδαμινή στήριξη, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα για τα εκατομμύρια ευρώ που εκταμιεύονται και δίνονται προς την Τουρκία.

unnamed-7

“Διαδηλώνουμε ενάντια στην ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο, που με τους φράχτες, τα κλειστά σύνορα, τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας καταδικάζει χιλιάδες πρόσφυγες σε θάνατο και κλείνει όσους γλιτώσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Καταδικάζουμε την προσαρμογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ και βγαίνουμε στο δρόμο στο πλευρό των προσφύγων για να τελειώνουμε με τα κλειστά σύνορα που πνίγουν κόσμο στη Μεσόγειο και τον Έβρο. Για να τελειώνουμε με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να έρθουν οι πρόσφυγες μέσα στις πόλεις. Για να διεκδικήσουμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι απελάσεις, φυλακές και κρατήσεις. Για να πάνε στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου των «αγανακτισμένων κατοίκων» και να αναγκάσουμε την Αστυνομία να σταματήσει να τους καλύπτει.
Ώρα να κινηθούμε παντού ενωμένοι για να κάνουμε τις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού ορμητήρια ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή”.

ΠΗΓΗ