Συνάντηση Δ. Κολυνδρίνη – Π. Κουστάφτη για το λιμάνι του Αγ. Ιωάννη Πηλίου

Με τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη συναντήθηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, με βασικό θέμα συζήτησης, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.ΕΜ.Σ, την προώθηση του έργου των λιμενικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου και του αιτήματος περί χρηματοδότησης από τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ολοκληρώθηκε, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στο ποσό των 16 εκ. ευρώ. Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου με την Αντιπεριφερειάρχη, με την παρουσία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, ο στόχος των λιμενικών έργων είναι εστιασμένος στην ολοκλήρωση των υπαρχόντων λιμενικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, ώστε το λιμάνι που σήμερα υπάρχει να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αρχικές προσδοκίες του τόπου, βάσει των οποίων σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν οι υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις.

Το εν λόγω και ιδιαίτερα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, έργο, διεκδίκησαν από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Κουτσάφτη, τόσο κατά τη συνάντησή τους με τους Υπουργούς του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και με τις κατά καιρούς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε πως «το έργο των λιμενικών εγκαταστάσεων στον Άι-Γιάννη Πηλίου είναι μείζονος σημασίας για ολόκληρο το Πήλιο και τη Μαγνησία. Πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση των λιμενικών εγκαταστάσεων το λιμάνι θα μπορεί να λειτουργεί κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα η Τεχνική Υπηρεσία μας, εκπονεί μελέτες και για τα υπόλοιπα λιμάνια του Νομού μας, όπως του Τρικερίου, του Πλατανιά και του Χορευτού. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα ήδη έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη και σε ότι μας αναλογεί «τρέχουμε» όλες τις διαδικασίες, με τη συμβολή και στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και την αγαστή συνεργασία που έχουμε με τον Δήμαρχο κ. Κουτσάφτη. Τόσο για μας, όσο και για τη Δημοτική Αρχή το συγκεκριμένο έργο είναι από τις πρώτες προτεραιότητες».

ΠΗΓΗ