Συνάντηση του Μητροπολίτη με μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου

Με μαθητές της Β΄ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου συναντήθηκε χθες Δευτέρα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μοναστήρι, στο πλαίσιο βιωματικής δράσης στο μάθημα των θρησκευτικών, με επικεφαλής τον Θεολόγο Καθηγητή κ. Σωτήριο Τσιτσιρίγκα.

unnamed (5)

Μετά από σύντομη δέηση που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής από τον Γέροντα Αντώνιο, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις Μοναχές και άκουσαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιστορία του μοναστηριού και την πνευματική του συμβολή στον τόπο μας, τους προηγούμενους αιώνες, αλλά και μετά την ανασυγκρότησή του, τις τελευταίες δεκαετίες.
Στη συνέχεια, στο Αρχονταρίκι της Μονής, οι μαθητές έτυχαν της εγκάρδιας φιλοξενίας της Γερόντισσας Νικοδήμης και των Μοναχών. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Μητροπολίτη, στον οποίο τα παιδιά υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων, με τις οποίες κατέθεταν τους υπαρξιακούς και θεολογικούς τους προβληματισμούς, ενώ ζήτησαν ενημέρωση και για τον κοινωνικό και φιλανθρωπικό ρόλο της Εκκλησίας στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: "Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η καύση RDF που θα καίει η ΑΓΕΤ"
Next Βόλος: Στην Ανάληψη ιερό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος