Συναντήσεις Μέρκελ με Παυλόπουλο-Μητσοτάκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναντήσεις Μέρκελ με Παυλόπουλο-Μητσοτάκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τη σημασία που έχει για την περιοχή και για την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι ένα βήμα μπροστά, μια συμφωνία μοντέλο και για άλλες διαφορές, που αποδεικνύει ότι κοινά αποδεκτές λύσεις είναι εφικτές, επισήμαναν μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρωθυπουργός.

Η Άγκελα Μέρκελ τόνισε την επιθυμία του Βερολίνου να προχωρήσει η συμφωνία για το Σκοπιανό, υπογραμμίζοντας ότι διασφαλίζει τη σταθερότητα της περιοχής.
Είναι προς όφελος της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας και της ΕΕ, σημείωσε.
Δήλωσε ευγνώμων στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία, ενώ απέρριψε την κατηγορία του προέδρου της ΝΔ για ανταλλαγή της λύσης στο Σκοπιανό με τη μη περικοπή των συντάξεων.

Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος στις σχέσεις των 2 χωρών και αρχίζει μία πιο αισιόδοξη προοπτική, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε πως η Ελλάδα του 2019 αφήνει πίσω την εποχή των μνημονίων και ελλειμμάτων, με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και αποτελεί πρωταθλητή της Ευρώπης στη μείωση της ανεργίας και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις ιστορικές εκκρεμότητες μεταξύ των δυο χωρών για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Το σημερινό πρόγραμμα

Στις 10:00 η Αγκελα Μέρκελ θα γίνει δεκτή από τον ΠτΔ, νωρίτερα θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ κι αργότερα θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας παρουσία κορυφαίων επιχειρηματιών.

Και σήμερα θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, ανάλογα με τις μετακινήσεις της καγκελαρίου.

Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, από τις 8:30 έως τις  11:30.
Τροποποιήσεις ισχύουν στα δρομολόγια του Προαστιακού, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις: 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ

Prev Τσίπρας-Μέρκελ: Αναπτύχθηκε εμπιστοσύνη μεταξύ μας
Next DW: Άνγκελα Μέρκελ: Η Συμφωνία των Πρεσπών ωφέλιμη για Ελλάδα και ΕΕ