Συνεχίζεται η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Δυναμικά συνεχίζεται η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που διοργανώνει, στο άλσος Παυσιλύπου, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας.
Η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και σήμερα το πρωί, αφού ήταν εκατοντάδες εκείνοι οι οποίοι την επισκέφθηκαν.

Φέτος συμμετέχουν 40 εκθέτες από όλη τη χώρα με μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από μέλι και κρασί μέχρι οικολογικά απορρυπαντικά και κοσμήματα από σπόρους.
Την ίδια στιγμή, οι μικροί Καρδιτσιώτες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση η οποία οργανώθηκε από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Ρόδα για το δράμα και το θέατρο στην εκπαίδευση στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Γιορτής. Η δράση είχε τίτλο «Η φάρμα των ζώων» – Περπατάμε στα ερείπια … τι άραγε συνέβη εκεί; Ήταν ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού με δράσεις εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά 6 έως 12 ετών.
Η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, που αφιερώνεται στις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς: 10:00 – 14:30 και 17:30-22:30.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου
Πρωί
10:30-11:30 Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά: Μαθαίνω τα βότανα
Κωνσταντίνα Μουτσέλου, νηπιαγωγός και Γεωργία Παππά εργοθεραπεύτρια
11:30-12:30 «Ζωγραφική για παιδιά»
Αλέκα Κουκόσια, ζωγράφος

Απόγευμα
18:30-19:30 Εργαστήριο για παιδιά: «Μικροί κηπουροί – Μικρά Οικολογικά Μυστικά, Απλές πρακτικές για την προστασία των φυτών»
Ευαγγελία Βασιλάκου, Διπλωματούχος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων
19:30-20:30 Ομιλία – Έλεγχος υπολειμματικότητας σε φρούτα και λαχανικά
Θοδωρής Παπαποστόλου, γεωπόνος
20:30-21:30 Προβολή ντοκιμαντέρ
Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ:
ΘΕΟΝΗ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό
ΧΟΡΗΓΟΙ:
– ΤΕΙ Θεσσαλίας
-Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:
-Πιστοποιητικός Οργανισμός ΟΞΥΓΟΝΟ από τα Τρίκαλα
-Αγρόκτημα Βασιλάκου
-Ευάγγελος Κατσαρός, πολιτικός μηχανικός

ΠΗΓΗ