Συνεχίζεται η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα στις 8:15 το βράδυ στο Παυσίλυπο, η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής με τη συμμετοχή χιλιάδων νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. Την έναρξη τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου, ο π. Π. Καλλιώρας, η βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσαβριά, η οποία χαιρέτησε και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος, η πρόεδρος του Δ.Σ. Μουζακίου κ. Σ. Τόλια, η πρώην βουλευτής κ. Α. Σκόνδρα, ο Δ/της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μ. Παπανούσκας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων του νομού ενώ την επίσημη έναρξη κήρυξε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος. Το μουσικό ταξίδι συνεχίστηκε χθες το βράδυ με απόλυτη επιτυχία στα πλαίσια της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας παρουσία πλήθος κόσμου στο Παυσίλυπο. Ο Αλέξης Κωστάλας συγκίνησε το κοινό και το κράτησε καθηλωμένο καθ όλη τη διάρκεια της βραδιάς με τις εύστοχες παρεμβάσεις του και την ευφράδεια λόγου του.
Η Χορωδία Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου Προμηθέας υπό τη διεύθυνση της Έρρικας Πατρικίου σαγήνευσε το κοινό και τη σκυτάλη παρέλαβε ισάξια η Χορωδία 1ου ΕΕΠΑΓ-ΕΕΠΑΛ Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Χαράλαμπου Χαρίτου. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την εκπληκτική παρουσία της Χορωδίας Γυμνασίου Άνοιξης Αττικής υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Μάθου.

Μετά από αρκετά χρόνια η όλη διοργάνωση μεταφέρεται στο κέντρο της πόλης ( Παυσίλυπο- Κιέριον), δίνοντας τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης στο φιλόμουσο κοινό σε μια διαδραστική σχολική δραστηριότητα, που αναδεικνύει τον εξωστρεφή ρόλο του σύγχρονου ελληνικού σχολείου και το άνοιγμά του στην κοινωνία.
Για πρώτη φορά επίσης η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας περιλαμβάνει δραστηριότητες και συναυλίες εκτός από την Καρδίτσα και το Μουζάκι, στις Σοφάδες και στον Παλαμά, με σκοπό να έλθουν σε επαφή με το ποιοτικό, αξιόλογο τραγούδι ευρύτερα στρώματα του Νομού Καρδίτσας.
Πρωτοτυπία της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι ότι θα συμμετάσχουν τρία εξαιρετικά μουσικά σύνολα, δύο καταπληκτικές Χορωδίες από το Νις της Σερβίας, το Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας. Μάλιστα τα παραπάνω σχολεία θα αδερφοποιηθούν με σχολικές μονάδες του Νομού Καρδίτσας, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στα Σχολεία και τους μαθητές μας να βγουν στο εξωτερικό και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους διαμέσου της Χορωδιακής Μουσικής.
Συγκεκριμένα, ο νομός Καρδίτσας και η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών θα φιλοξενήσει τρία μοναδικά μουσικά σύνολα από το εξωτερικό, που θα εντυπωσιάσουν και θα καταπλήξουν.
Συγκεκριμένα, λαμβάνουν μέρος:
1. Η εξαιρετική Σχολική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου “SAINT SAVA” του NIS της Σερβίας υπό τη Διεύθυνση της Gordana Stamenkovic
2. Η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας υπό τη Διεύθυνση της Boyka Dyulgyarova
3. Η Χορωδία «Πνοή Αγάπης» του Ελληνορθόδοξου Σχολείου Αργυροκάστρου Αλβανίας υπό τη διεύθυνση της Παναγιώτας Τσιρώνη
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, αποτελεί σημαντικό μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. Σε όλες τις Σχολικές Χορωδίες έχουν σταλεί συνθέσεις των Θεόδωρου Αντωνίου, Γιώργου Κουρουπού, Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου, Γιάννη Δροσίτη, Δημήτρη Μηνακάκη, για μελέτη και εμβάθυνση του ρεπερτορίου τους.
Σχολεία δημοτικά, γυμνάσια, εκκλησιαστικά, καλλιτεχνικά, μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα θα λάβουν μέρος. Σημαντική είναι και η συμμετοχή από το εξωτερικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΠΗΓΗ

Prev Βιώσιμη λύση - ανάσα για πολλούς λατόμους από τον Δήμο Ν. Πηλίου
Next Παράρτημα ΕΓΕ Καρδίτσας:Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της κρίσης στην οικογένεια