ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας : Τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, την οποία υπογράφει ο συντονιστής κ. Ηλίας Αντωνίου, σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα και τη δυνατότητα τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που δίδει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, αναφέρονται: «Ανάσα στους 14 συμβασιούχους από παράταση του Δ. Καρδίτσας δίνει η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας να συνάψει νέες συμβάσεις στην υπηρεσία καθαριότητας.
Την ίδια ώρα, εφαρμόζοντας την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών η δημοτική αρχή προχωρά στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, προκειμένου να δημιουργήσει 14 κενές θέσεις, που θα καλυφθούν, όταν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα.
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας, σε αντιδιαστολή με άλλους δήμους που, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέλυσαν συμβασιούχους τους.

Ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών, που επιχειρούν να εφαρμόσουν διάφορες δυνάμεις εμπνεόμενες από τη λογική της αγοράς, μη εφαρμόζοντας τη ρύθμιση Σκουρλέτη. Οι δυνάμεις αυτές έχουν την πλήρη και απόλυτη στήριξη του αρχηγού της Ν.Δ., ο οποίος δηλώνει σε όλους τους τόνους και παντού ότι θέλει να μειώσει το Δημόσιο. Δηλαδή, θέλει να οδηγηθούμε ξανά σε απολύσεις. Θέλει να επαναλάβει την πρακτική που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εμπνεύστηκε από την απόλυση τότε των σχολικών φυλάκων, της Δημοτικής Αστυνομίας.
Με αφορμή την απεργία των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» πριν λίγες μέρες, ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί άνθρωποι οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τα 15 χρόνια και δουλεύουν αδιαλείπτως στις ίδιες θέσεις εργασίας, με συνεχώς ανανεωμένες συμβάσεις, να είναι σε καθεστώς ομηρίας και εργασιακής ανασφάλειας. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει μια λύση για όλους τους συμβασιούχους το φθινόπωρο, κόντρα σε πολιτικές δυνάμεις (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) που, ενώ προσχηματικά τάσσονται υπέρ των αιτημάτων των συμβασιούχων, την ίδια ώρα όμως, όταν πάμε να βρούμε μια λύση, μιλάνε για στρατιές νέων κομματικών διορισμών».

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Ένας τυχερός κέρδισε 26.000 ευρώ σε πεντάρι στο Τζόκερ
Next ΔΕΥΑΜΒ: Αίτηση χρηματοδότησης για την αποχέτευση στο παραλιακό μέτωπο Ν. Αγχίαλος – Βόλος