Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας, Καλλιθήρου, Ταμασίου: Δράσεις ενόψει της 8ης του Μάρτη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας κ. Κλεοπάτρα Ζούκα, παρουσία της Αντιπροέδρου κ. Χρυσούλας Στουρνάρα και της ταμίας κ. Μαρία Αναστασίου, με αφορμή την πεντάμηνη καμπάνια της ΟΓΕ που κορυφώνεται την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, στις 8 του Μάρτη. Όπως ειπώθηκε, με αφετηρία τη σημερινή συνέντευξη τύπου, που δίνεται πανελλαδικά τόσο από την ΟΓΕ όσο και από τους Συλλόγους και Ομάδες της, ξεκινάμε σαν Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας, Καλλιθήρου και Ομάδα Ταμασίου, τη συμμετοχή και δράση μας στα πλαίσια της οργάνωσης της 5μηνης καμπάνιας της ΟΓΕ με κεντρικό σύνθημα:
<>
Μέσα από την καμπάνια μας, δουλεύοντας στο τρίπτυχο ΕΡΓΑΣΙΑ-ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, θέλουμε να αναδείξουμε τις σύγχρονες πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας,τις ρίζες της στην εκμεταλλευτική κοινωνία, αλλά και τα αιτήματα που διατυπώνουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να φτάσουμε στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, εκεί που ζουν και εργάζονται, εκεί που μεγαλώνουν τα παιδιά τους που αφιερώνουν τον »ελεύθερο» χρόνο τους.

Να τονίσουμε τη σημασία της συλλογικής δράσης,τη συμμετοχή τους στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, στα εργατικά σωματεία, στις ενώσεις αυταπασχολούμενων, στους αγροτικούς συλλόγους.
Μέσα σ’αυτά τα πλαίσια καλούμε τις γυναίκες να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, σε εμάς και τις οικογένειές μας. Μόνο μέσα από τη συλλογική δράση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, τον απόλυτα φυσιολογικό φόβο, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 
Στόχος της 5μηνης καμπάνιας για τους Συλλόγους και την Ομάδα μας, είναι να αναδείξουμε τα τοπικά προβλήματα που υπάρχουν και απασχολούν τις γυναίκες της Καρδίτσας και να έρθουμε σε επαφή με εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, αγρότισσες, αυταπασχολούμενες, μαθήτριες και νέες, με βάση την αγωνιστική μας παρέμβαση, σε μια σειρά ζητήματα.
8 ΜΑΡΤΗ
Πρώτος μας σταθμός είναι η 8 Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, Ημέρα Μνήμης όπου πριν από 160 χρόνια το 1857, οι εργάτριες που εργάζονταν στις φάμπρικες της κλωστουφαντουργίας στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν απεργία, ζητώντας καλύτερα μεροκάματα, λιγότερες ώρες δουλειάς και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Μια απεργία που ματώθηκε από την επίθεση της αστυνομίας.
Εμείς ως ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, συνεχίζουμε αυτή τη μάχη διεκδικώντας αυτά που μας αξίζουν, τιμώντας τη μνήμη και τον αγώνα τους».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ
ΣΥΝΘΗΜΑ: «8 Μάρτη 2017- Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή
με δικαιώματα στην εργασία και στην μητρότητα»

Α.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

1.ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ: με δίφυλλο ΟΓΕ και μονόφυλλο (κάλεσμα του συλλόγου) σε χώρους δουλειάς με πλειοψηφία γυναίκες εργαζόμενες:
Δημόσιες υπηρεσίες
Μαγαζιά-ξενοδοχεία της πόλης
ΟΑΕΔ-ΔΕΗ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ-ΤΕΙ

2. ΟΜΙΛΙΕΣ:
ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕΣ: ΚΑΠΗ (9/3 5 μμ)

3.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
8/3
ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ 7 μμ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ
-Ομιλία με θέμα: «ΕΡΓΑΣΙΑ-ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ»
– Μουσικό αφιέρωμα: «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ»

Β. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ:
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ: με δίφυλλο ΟΓΕ σε χώρους δουλειάς του χωριού
ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Αφιέρωμα στις 8 Μάρτη

Γ. ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ:
Εκδήλωση αφιέρωμα στις 8 Μάρτη

ΠΗΓΗ

Prev ΕΟΑΣ Καρδίτσας: Σύσκεψη για αποτίμηση του αγώνα και νέες δράσεις
Next Ενημερωτική εκδήλωση για την Ε.Ε. στο Δημοτικό Σχολείο Κέδρου Καρδίτσας