Σύλλογος Ελληνορωσικής Φιλίας : “Από το λευκό του Αιγαίου στο λευκό της Ρωσίας”

Να δοθούν τα χρήματα της περιόδου διαθεσιμότητας και απόλυσης στους σχολικούς φύλακες ζητά η ΛΑΣ

15 Ιαν 2019

Μοιράσου το άρθρο:

Διάλεξη πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Συλλόγου Ελληνορωσικής Φιλίας «Σοφία Παλαιολογίνα», στον Άγιο Θεόδωρο Καρδίτσας.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Βαγγέλης Πελέκης πολιτικός επιστήμονας, φιλόλογος και μάγειρας και ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης μαθηματικός και μελισσοκόμος.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του συλλόγου, «εκτέθηκαν προβληματισμοί μπροστά στην αγωνία της παγκοσμιοποίησης των αγορών και των συνεπειών που επιφέρει το φαινόμενο στις ταυτότητες των τοπικών κοινωνιών.
Το υπόδειγμα ανάλυσης, η Μύκονος και η τουριστική της αγορά. Μια νησιωτική κοινωνία στη διαδικασία διατήρησης της τοπικής της ταυτότητας, που απειλείται από την οικονομική ανάπτυξη εν μέσω κρίσης. Παραλληλισμοί και συσχετίσεις με την αναδυόμενη τουριστική ανάπτυξη στη Ρώσικη αγορά. Αναφορές έγιναν στους πληθυσμούς της Ρωσικής στεπας. Συζητήθηκαν επίσης οι κοινές απειλές λόγω οικονομικής μεγέθυνσης και προτάσεις αντιμετώπισης.
Το κοινό απόλαυσε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία. Οι καταιγιστικές ερωτήσεις που έθεσε στους ομιλητές έδωσε και πάλι το στίγμα μιας ενδιαφέρουσας συμμετοχικής συζήτησης».
Σύντομα οΣύλλογος θα ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους τους για τις επόμενες εκδηλώσεις.

Μοιράσου το άρθρο:

Συντακτική ομάδα ΕΡΤ Βόλου

ΠΗΓΗ