Σύσκεψη ίδρυση Σχολείων σε καταστήματα κράτησης της Μαγνησίας

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία δύο Θερινών Σχολείων, το πρώτο στο παράρτημα του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου για το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας  και το δεύτερο  στο  παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου για το  Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Είχε προηγηθεί αποστολή σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προς το Δήμο Βόλου, με  σκοπό την ίδρυση των δύο Θερινών Σχολείων. Η εισήγηση βασίστηκε σε σχετική πρόταση των Διευθυντών των Καταστημάτων Κράτησης και των Διευθυντών των Σχολείων στα οποία λειτουργούν τα παραρτήματα κατόπιν εκδήλωσης έντονου ενδιαφέροντος από περίπου 35 έγκλειστους μαθητές.

Τα αντικείμενα τα οποία προτείνεται να διδαχθούν, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων, είναι τα εξής: καλλιτεχνικά, γυμναστική, θεατρολογία, κομμωτική, σκάκι, φωτογραφία, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, διαχείριση αγροτικών πόρων και άλλα έχοντα σχέση κυρίως με τον πολιτισμό.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εξέφρασε την άποψή  ότι η ίδρυση των θερινών σχολείων είναι επιτακτική καθόσον αυτά θα προάγουν την παιδεία και τον πολιτισμό στο χώρο διαβίωσης των μαθητών και θα αποτελέσουν πυρήνες μετάδοσης γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους έγκλειστους στην κατοπινή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Εξήρε το πνεύμα των Διευθυντών  των Καταστημάτων Κράτησης και των Διευθυντών και  των Υποδιευθυντών των δύο σχολείων λειτουργίας των παραρτημάτων και ευχαρίστησε θερμά την Αντιδήμαρχο Παιδείας για το ενδιαφέρον της. Τέλος τόνισε ότι η ίδρυση και η λειτουργία των Σχολείων αυτών θα πρέπει να αποτελέσει έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και όχι άλλων φορέων.

Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε το ενδιαφέρον της, την απολύτως σύμφωνη γνώμη της και την συμπαράστασή της στην προσπάθεια αυτή, αλλά  εντόπισε  προβλήματα γραφειοκρατικής φύσης, για τη διεκπεραίωση των αναγκαίων ενεργειών που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία των Σχολείων.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων ώστε να προχωρήσει η ίδρυση. Έτσι θα πραγματοποιηθούν σχετικά ερωτήματα στους φορείς οι οποίοι εμπλέκονται με τη χρηματοδότηση, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και τις διαδικασίες απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων. Με βάση τα δεδομένα τα οποία θα προκύψουν από τη διερεύνηση αυτή, θα επανεξεταστεί το ζήτημα στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Σωκράτης Σαβελίδης, οι υπάλληλοι της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Ε. Μουστακίδου και Ε. Αργύρη, οι διευθυντές και υποδιευθυντές του 6ου Γυμνασίου Βόλου κ. Α. Καρέτσος  και  Α. Μιχόπουλος  και του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου κ. Ι. Παπαδόπουλος και κ. Ν.  Ρούσση,  ο  διευθυντής του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου κ. Β. Αποστολάκης και ο εκπρόσωπος του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας κ. Κωτούλας. Από την πλευρά του Δήμου Βόλου συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Μποντού-Τοκαλή Γεωργία και ο προϊστάμενος Παιδείας  κ. Π. Κτενάς.

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Ανοικτά και το Σάββατο τα Αγροτικά Κτηνιατρεία
Next Σεμινάριο για την Αειφορική Γεωργία τον Μάιο