Τέσσερις οι μέρες λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά

Στην αναθεώρηση, για την τρέχουσα περίοδο, της απόφασής της, όσον αφορά στις ημέρες λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά, προχώρησε η διεύθυνση της Τράπεζα, μετά από πιέσεις της Δημοτικής Αρχής, προσθέτοντας μια ακόμη ημέρα (από 3 σε 4 ημέρες) στο πρόγραμμα της εβδομαδιαίας λειτουργίας της.

Η αυξημένη τουριστική κίνηση στο Πήλιο, οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει με τοπικούς φορείς ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι διάφορες δράσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή κ.α., αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, τονώνοντας την τοπική οικονομία και αυξάνοντας τις ανάγκες για τραπεζικές συναλλαγές.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης σχολίασε σχετικά πως οι εξελίξεις δικαιώνουν τη θέση της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών φορέων για επαναφορά του πενθημέρου λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά.

«Έχουμε επισημάνει τόσο με υπομνήματα όσο και σε συναντήσεις με ανώτερα στελέχη της Τράπεζας πως τα οφέλη της από τη μείωση των ημερών λειτουργίας του υποκαταστήματος από 5 σε 3 (μετακινήσεις υπαλλήλων, δαπάνες απασχόλησης, λειτουργικά κ.α.), είναι λιγότερα από τα οφέλη που θα είχε εξυπηρετώντας καθημερινά τους συναλλασσόμενους» τονίζει ο Δήμαρχος, προσθέτοντας πως η αύξηση των ημερών λειτουργίας που εφαρμόζεται αυτή την περίοδο, θα προσφέρει απολογιστικά σημαντικά στοιχεία ώστε η Τράπεζα να αναθεωρήσει το μέτρο και να επαναφέρει την πλήρη λειτουργία του υποκαταστήματός της.

ΠΗΓΗ