Την ανακάλυψη νέου αντικαρκινικού φαρμάκου ανακοίνωσε από το Βόλο ο καθηγητής Ιατρικής του UCLA Δ. Ηλιόπουλος

Ένα νέο αντικαρκινικό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο, που προορίζεται για ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου ανακάλυψαν ερευνητές και η πορεία του θα φανεί μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως αποκάλυψε από το Βόλο ο, Βολιώτης στην καταγωγή, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA και Διευθυντής του Κέντρου Συστηματικής Βιοϊατρικής (Center for Systems Biomedicine) στις ΗΠΑ, Δημήτρης Ηλιόπουλος, που σήμερα βραβεύτηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο η βράβευση και ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στο Βόλο, στην πόλη όπου ξεκίνησε ως μαθητής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα προγράμματα που προσφέρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αξιόλογα, τα δημόσια σχολεία είναι καλά, έχουν καλό επίπεδο, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και ξεκίνησαν από τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια.

Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος πρέπει να δημιουργηθούν οι βάσεις για τη συνεργασία των πανεπιστημίων της Ελλάδας με τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό. «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε στα Ελληνικά πανεπιστήμια και στα σχολεία με όποιον τρόπο μπορούμε. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, η βράβευσή του Δημήτρη Ηλιόπουλου έγινε για δύο λόγους. «Διότι είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και διαπρέπουν στο εξωτερικό και γιατί πρέπει να δίνουμε παραδείγματα και πρότυπα στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», όπως είπε.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τόνισε ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να δείξουμε στους νέους ότι υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν την πατρίδα, παρά το γεγονός ότι αναγκάζονται να εργαστούν στο εξωτερικό για να διαπρέψουν, ωστόσο ευχήθηκε να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι επιστήμονες, αλλά και όσοι αναγκάστηκαν λόγω κρίσης να μεταναστεύσουν.

Επίσης, ο διευθυντής του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Πασχάλης Δήμου, τόνισε ότι το μεγαλείο του κ. Ηλιόπουλου δεν βρίσκεται μόνο στο νεαρό της ηλικίας , καθώς κατάφερε τα επιτεύγματά του σε μικρή ηλικία, αλλά στη δοτικότητα και στην προσφορά. Όπως είπε, οι μαθητές του σχολείου του είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτό τον διακεκριμένο επιστήμονα της διασποράς και πρόσθεσε πως αυτό δίνει τις προοπτικές για να προχωρήσουν τα νέα παιδιά.

Τέλος, ο μικρός Γιώργος, εκπρόσωπος των μαθητών του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου , έδωσε στον κ. Ηλιόπουλο ένα αναμνηστικό ζωγραφικό έργο των μαθητών, ενώ του απονεμήθηκαν τιμητική πλακέτα και εκδόσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Μαγνήτων Κιβωτού.

 

ΠΗΓΗ