Τιμητική εκδήλωση για τον δωρητή Χαράλαμπο Τσιμά

Τιμητική εκδήλωση για τον δωρητή Χαράλαμπο Τσιμά διοργανώνει τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 12μ., η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου. Εκείνη την ημέρα θα γίνουν τα εγκαίνια των νέων χώρων της μονάδας χημειοθεραπείας με την παρουσία των αρχών της πόλης. “Ο κ. Τσιμάς είναι μεγάλος φίλος του Νοσοκομείου και πλέον και δικός μου και για ό,τι χρειαστεί το Νοσοκομείο είναι πάντα εδώ”, δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλο ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου, Ματθαίος Δραμητινός.

Ενεργειακή αναβάθμιση Νοσοκομείου

Στο μεταξύ, προχωρά η συνεργασία του Νοσοκομείου με το ΤΕΕ Μαγνησίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του Αχιλλοπούλειου. “Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας, σε ένα ενεργοβόρο ίδρυμα με απίστευτους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Όπως ανέφερε ο κ. Δραμητινός την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί εκ νέου η ομάδα εργασίας η οποία ήδη προχωρά δυναμικά και έχει διερευνήσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να ενταχθούν τα συγκεκριμένα έργα, όπως εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, επαναχρησιμοποίηση των καυσαερίων από τους λέβητες κ.α. “Απλά δουλεύουμε για το μέλλον και συστηματικά. Διαμορφώνουμε προτάσεις. Είναι ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που φιλοδοξούμε να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον” τόνισε ο κ. Δραμητινός.

Μεταφορά Ψυχιατρικής

Επιπλέον ανέφερε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα γίνει η μεταφορά της Ψυχιατρικής κλινικής στο ανασκευασμένο τμήμα της παλιάς πτέρυγας του Αχιλλοπούλειου που έγινε με χρήματα του προγράμματος “Ψυχαργώ”,ενώ ήδη έγινε η μεταφορά της Παιδοψυχιατρικής. Επιπλέον ετοιμάχεται η μελέτη για την ανακατασκευή του τέως τμήματος της Ψυχιατρικής για να δοθεί στην Β’ Παθολογική που έχει ανάγκη από χώρους.

Μονάδα βραχείας νοσηλείας

Τέλος ο κ. Δραμητινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας που δημιουργήθηκε εδώ και ένα μήνα περίπου. Όπως ανέφερε καθημερινά εξυπηρετούνται 10-12 άτομα μέχρι και τις 5μ.μ. που λειτουργεί η Μονάδα, ενώ στόχος είναι από το Σεπτέμβριο, αφού ενισχυθεί με προσωπικό να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

ΠΗΓΗ

Prev Δυναμική παρουσία της ομάδας Κένταυρος του Π.Θ. στο διαγωνισμό FS Czech Republic της Τσεχίας
Next Καρδίτσα: Δυσκολίες στη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ