Το Πανελλήνιο Κύπελλο Υπερελαφρών Αεροσκαφών στη Ν. Αγχίαλο

Η Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας (Α.Ε.ΜΑ.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων και την 111 Π.Μ., συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Κύπελλο Υπερελαφρών Αεροσκαφών, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο της 111 Π.Μ. στη Ν. Αγχίαλο στις 09 και 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Στις 9 του μήνα θα γίνει η προσέλευση των αθλητών και η ενημέρωσή τους για θέματα αγώνων, ενώ την επομένη θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Κυπέλλου, τους οποίους μπορεί να τους παρακολουθήσει το κοινό. Φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχει στους αγώνες αθλητής με ειδικές δεξιότητες (ΑμΕΑ) που θα οδηγήσει ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος.

Πρόκειται για μια εκδήλωση ευρείας απήχησης που αναμένεται να προσελκύσει τους φίλους του αθλήματος από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την τοπική αγορά.

Η εκδήλωση πρόκειται να προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους την παρακολουθήσουν. Ο αγώνας πραγματοποιείται ως εξής:

Το πλήρωμα ενός 2θέσιου αεροσκάφους μετά από την απογείωση του πρέπει να κάνει ένα αριστερόστροφο κύκλο 180sec και να πραγματοποιήσει προσγείωση σε στόχο. Κατόπιν επαναλαμβάνεται ο κύκλος με δεξιόστροφη φορά σε 190 sec, και προσγείωση πάλι σε στόχο. Αυτή η προσπάθεια επαναλαμβάνεται 3 φορές προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει για μια ακόμη χρονιά ανάλογη εκδήλωση της Αεραθλητικής Ένωσης Μαγνησίας. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από αθλητική και οικονομική άποψη και θα είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για την περιοχή μας και τις ομορφιές της».

 

 

ΠΗΓΗ