Τραυματισμός γυναίκας από ελεύθερη πτώση ασσανσέρ στην Εφορία του Βόλου

 

Μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από ελεύθερη πτώση ασσανσέρ στο κτίριο της Εφορίας στο Βόλο από τον τέταρτο όροφο, μισό μέτρο κάτω από το ισόγειο. Στο ασσανσέρ επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα και απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για να απεγκλωβιστούν τα τρία άτομα. Πάντως εργαζόμενοι στην Εφορία δήλωσαν ότι οι βλάβες στα δύο ασσανσέρ που εξυπηρετούν τους συναλλασσόμενους είναι συχνές και ζητούν την αντικατάστασή τους.

Ειδικότερα σήμερα στις 10:15 το οπρωί δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι γύρω στα 55, πήραν το ασσανσέρ από τον τέταρτο όροφο για να κατέβουν στο ισόγειο. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, πύραρχος Χαρ. Πόζογλου, η γυναίκα που τραυματίστηκε ανέφερε ότι πριν ακόμη ξεκινήσει κανονικά το ασανσέρ, ακούστηκε ένα δυνατός θόρυβος και βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μισό μέτρο περίπου από την πόρτα του ισογείου.

Ενημερώθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε με τρία οχήματα και επτά άνδρες  όπως και ο γιατρός του ΕΚΑΒ, ενώ ήδη στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί κόσμος και εργαζόμενοι στην Εφορία.

Οι πυροσβέστες άνοιξαν την πόρτα στο ισόγειο και διαπίστωσαν ότι το κουβούκλιο του ασανσέρ βρισκόταν περίπου 40 με 50 εκατοστά εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Οι επιβαίνοντας φαίνονταν καλά στην υγεία τους.

Η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί στη μύτη και ανέφερε ότι πονούσε το πόδι της, με αποτέλεσμα να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό και στη συνέχεια να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι άλλοι δύο άνδρες που βρισκόταν στο ασανσέρ ήταν καλά στην υγεία τους και δεν απαιτήθηκε ούτε η παροχή πρώτων βοηθειών.

Τα ασανσέρ πρέπει να αντικατασταθούν

Στο μεταξύ εργαζόμενοι στην Εφορία ανέφεραν ότι συνεχώς παρατηρούνται βλάβες στα ασανσέρ και στις δύο εισόδους της εφορίας και πολλές φορές έπεσαν εργαζόμενοι αλλά και φορολογούμενοι, αλλά και καθαρίστρια του κτιρίου. Η συντήρηση γίνεται κανονικά και ο συντηρητής μετά την αποκατάσταση των βλαβών αναφέρει ότι όλα καλά, αλλά «τίποτα δεν δουλεύει σωστά». Μάλιστα η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαιώνει τις βλάβες καθώς καλείται συχνά-πυκνά να απεγκλωβίσει κόσμο.

 

 

ΠΗΓΗ