Τ. Μαυρόπουλος: Προς ξεπούλημα και το λιμάνι του Βόλου

Περιοδεία σε χώρους εργασίας, στο Βόλο, πραγματοποιεί σήμερα, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ενόψει της ομιλίας του, το απόγευμα, σε ανοικτή συγκέντρωση, στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, κατά την οποία θα αναλυθούν οι προτάσεις της ΛΑΕ για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Έχοντας πραγματοποιήσει επισκέψεις, στο υπό κατάληψη αμαξοστάσιου του Δήμου Βόλου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο κ. Μαυρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου από την αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΒ, στο πλαίσιο της οποίας διατύπωσε τους φόβους του κόμματός του ότι η κυβέρνηση, σκοπεύει να ξεπουλήσει δέκα περιφερειακά λιμάνια, μεταξύ των οποίων και αυτό του Βόλου.

«Έχουμε φόβο ότι το λιμάνι του Βόλου θα ιδιωτικοποιηθεί και θα έχει την ίδια πορεία με τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ξεπουλά υποδομές του κράτους σε ιδιώτες για να πλουτίσουν.

Αναφορικά με τα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και της Σκιάθου, που πουλήθηκαν στην Fraport, ο κ. Μαυρόπουλος κατήγγειλε ότι παραχωρήθηκαν με αποικιοκρατικές συμβάσεις, υποσκάπτοντας και την εθνική ακεραιότητα και ανεξαρτησία, καθώς σε περίπτωση εθνικής ανάγκης – όπως είπε – για να χρησιμοποιηθούν τα αεροδρόμια πρέπει να ζητηθεί άδεια από την εταιρία. Ακόμη τόνισε ότι αυξήθηκαν τα τέλη αεροδρομίων, ενώ παραχωρήθηκαν 500 πυροσβέστες, προκαλώντας ρήγμα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το στέλεχος της ΛΑΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση, το προσωπικό και τους συνδικαλιστές και είπε ότι οι ελλείψεις, σε προσωπικό και μέσα, από τις περικοπές δαπανών, είναι εμφανείς και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τις καλύψουν με τη φυσική τους παρουσία και τον καθημερινό αγώνα για να διασώσουν περιουσίες και το περιβάλλον από τις πυρκαγιές. Πρόσθεσε δε ότι η ΛΑΕ τους συμπαραστέκεται και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και φιλότιμο.

Για τις συναντήσεις που είχε στο Λιμεναρχείο Βόλου, ο κ. Μαυρόπουλος είπε ότι οι ελλείψεις, από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης είναι μεγάλες, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε περικοπές μισθών και συντάξεων.

Το στέλεχος της ΛΑΕ εξέφρασε δε, τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους των Δήμων που ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία, λέγοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρελκυστική τακτική σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αναφερόμενος στην ψήφιση του νέου μνημονίου, ο κ. Μαυρόπουλος δήλωσε ότι έχει ορίζοντα το 2060 και θα φέρει νέα εξαθλίωση στο λαό που θα παρακαλάει για ένα κομμάτι ψωμί. Κάλεσε για αυτό τους εργαζόμενους και το λαό να αντισταθούν στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και να αποσπαστεί από την Ευρώπη.

Το στέλεχος της ΛΑΕ δήλωσε ότι είναι δίπλα σε κάνε εργαζόμενο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπου κυριαρχεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και ζήτησε απ’ όλους να σταθούν στο ύψος τους, να αντιταχθούν στην πολιτική αφανισμού τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Το απόγευμα, ο κ. Μαυρόπουλος θα έχει συναντήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, καθώς και με εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών και αποστράτων

ΠΗΓΗ

Prev Συγνώμη από τους επαγγελματίες της Αγριάς ζητά ο δήμος Βόλου
Next Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η Διεθνής Γιορτή Καραϊσκάκεια