Τ. Πετρόπουλος: Εξασφαλίσαμε περισσότερους πόρους για τις συντάξεις

Υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι για τις συντάξεις τόνισε σήμερα από το Βόλο ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στα όσα δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης της Ν.Δ. για θέματα κοινωνικής ασφάλισης Γ. Βρούτσης. Ο κ. Πετρόπουλος ήταν ομιλητής στο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί περίπου 850.000.000 ευρώ και πρόσφατα άλλα 325.000.000 επεκτείνοντας τη χρονική διάρκεια της απονομής συντάξεων μέχρι και τον Ιούνιο του 2018 ενώ με την προηγούμενη συμφωνία ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.
Επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχουν και εθνικοί πόροι για να στηρίξουν τον ΕΦΚΑ και τόνισε ότι θα καταβληθούν σύντομα οι συντάξεις που εκκρεμούν, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω και έλλειψης κατάρτισης ορισμένων στελεχών στο νέο αυτό ασφαλιστικό οργανισμό.
Τέλος εξήγησε για άλλη μια φορά πως θα γίνει ο επαναυπολογισμός των συντάξεων με βάση το νόμου 4387 του κ. Κατρούγκαλου.

Πικρία για έλλειψη διαβούλευσης στα θέματα των αλιέων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αλιέων και τα οποία προκύπτουν κυρίως από την εφαρμογή της κοινής αλιευτικής πολιτικής, αλλά και το ασφαλιστικό, συζητήθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας.
Ειδικότερα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων επισήμανε
επισήμανε ότι έχει ήδη προωθηθεί η νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο καταγραφής των εργαζομένων στα σκάφη ενώ καθορίστηκε και ο τρόπος καταβολής και το ύψος των εισφορών των αλιέων στην κοινωνική ασφάλιση, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στην εισπραξιμότητα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπουντούκος
εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι σπάνια γίνεται διαβούλευση με τους αλιείς πριν τη νομοθέτηση θεμάτων που τους αφορούν, ενώ αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι νόμοι δεν μελετώνται επαρκώς με αποτέλεσμα μετά να απαιτούνται αλλαγές.

ΠΗΓΗ