Υποστελεχωμένη και χωρίς υποδομές η Εξωτερική Φρουρά των Καταστημάτων Κράτησης

Η υποστελέχωση, η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των υποδομών και η συνδιοργάνωση σεμιναρίων με θέμα την παροχή Α΄ Βοηθειών, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου, με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, στο γραφείο της, στην Περιφερειακή Ενότητα.

Αρχικά αναφέρθηκε από την αντιπροσωπεία μελών του Σωματείου, η υποστελέχωση προσωπικού της Εξωτερικής Φρουράς, που μετά την κινητικότητα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών μόλις που επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα της υποστελέχωσης είναι ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν το σύνολο των Δημοσίων Υπηρεσιών μεταξύ των οποίων και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα στην διεκπεραίωση υποθέσεων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Υπογράμμισε δε τις επανειλημμένες οχλήσεις της προς τα αρμόδια Υπουργεία, με συναντήσεις και αποστολή εγγράφων για την άμεση πρόσληψη προσωπικού.

Στη συνέχεια τα μέλη του Σωματείου έθεσαν το θέμα των υποδομών, όπως είναι η στέγασή τους, μιας και ο χώρος στον οποίο στεγάζεται η εξωτερική φρουρά είναι ένα κοντέινερ, με την κ. Κολυνδρίνη να χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών στο σύνολό τους και κυρίως του χώρου στέγασής τους, με την κατασκευή σύγχρονων και το σπουδαιότερο όλων, ασφαλών υποδομών. Τόνισε δε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλοντας στη σύνταξη μελέτης σε πρώτο στάδιο, υπογραμμίζοντας επίσης ότι η ίδια Υπηρεσία ήταν η επιβλέπουσα αρχή στις εργασίες συντήρησης και αποκαταστάσεως μονώσεων του κτιρίου του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου.

Τέλος αποφασίσθηκε η συνδιοργάνωση ειδικών πιστοποιημένων σεμιναρίων με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες, για τους Εξωτερικούς Φρουρούς των Καταστημάτων Κράτησης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, του Σωματείου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού. Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνει εκ νέου συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για τη συνδιοργάνωση των σεμιναρίων επιμόρφωσης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Σωματείου ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντησή τους, με την κ. Κολυνδρίνη να τους συγχαίρει για το δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν, θέτοντας μάλιστα πολλές φορές σε κίνδυνο τη ζωή τους.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Στο Βόλο ο ημιτελικός διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής
Next Ο Δήμος Καρδίτσας στην εκδήλωση για τον ΟΑΣΠ