Υποψηφιότητα Τρ. Πλαστάρα για το Επιμελητήριο με αιχμές κατά της διοίκησης

“Μαγνησία 2025” είναι το όνομα του συνδυασμού επικεφαλής το οποίου τίθεται ο Τρύφωνας Πλαστάρας για να διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2017. Το ψηφοδέλτιο στηρίζει μεταξύ άλλων ο Δήμος Βόλου ενώ ο κ. Πλαστάρας απηύθυνε πρόσκληση προς όλους, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να “επέλθει αλλαγή” στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, την παρούσα διοίκηση το οποίου επέκρινε για ανικανότητα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενέργειες που αποσκοπούν μόνο στην προβολή και όχι στην ουσία εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μελών του, υπόγειες διαδρομές με τα ΜΜΕ αλλά και αδιαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων του. Επιπλέον ζήτησε από τους εργαζόμενους σε αυτό να μην εμπλακούν στην προεκλογική εκστρατεία του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου, καθώς είχε σχετικές πληροφορίες που τον προβληματίζουν.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δοθηκε στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ, παρόντες για να στηρίξουν το νέο ψηφοδέλτιο το οποίο θα παρουσιαστεί όταν ολοκληρωθεί, ήταν η Ελένη Δοδούδη, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ο Γιώργος Μπαρμπάκος από τον ΣΙΣΑΜ, Γιάννης Φόβος, μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ και υπεύθυνος γραφείου Τύπου, ο Τρύφωνας Πλαστάρας πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Ευάγγελος Λαλίτσας αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Παναγιώτης Λιαδέλης μπασκετμπολίστας και απειχειρηματίας, Αθανάσιος Πελακούδας από τη διοίκηση του Μετάλλου, Γεώργιος Γκάλιος από το σύλλογο Αγγειοπλαστών Μαγνησίας ενώ μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στήριξης απέστειλε το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και εκ νέου εκλεγμένος στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το παρών στη σημερινή συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Θανάσης Σταυρίδης.

Όπως επισήμανε ο κ. Φόβος, παρουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, ο συνδυασμός φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του νομού αν πετύχει να είναι η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου. “Χωρίς δεσμεύσεις και πολιτική εξάρτηση θα προασπίσουμε τα συμφέροντα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων με ένα πρόγραμμα κοστολογημένο. Σας καλούμε να έλθετε μαζί μας στο όραμά μας σε ένα Επιμελητήριο που θα συμβάλλει ανάπτυξη Νομού” επισήμανε. Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του για στήριξη του συνδυασμού από το Δήμο Βόλου και κάλεσε όλες τις παρατάξεις του συμβουλίου αλλά και όλους τους φορείς να  στηρίξουν το ψηφοδέλτιο.

Η πόρτα του Επιμελητηρίου ανοιχτή σε όλους
Παίρνοντας το λόγο ο κ Πλαστάρας εξαπέλυσε επίθεση στην διοίκηση του Αρ. Μπασδάνη τονίζοντας ότι απαξίωσε το θεσμό ειδικά στα μάτια των νέων επαγγελματιών. Τόνισε ότι το όνομα του συνδυασμού “Μαγνησία 2025” σηματοδοτεί ότι έχει όραμα οκταετίας. “Καλούμε όσους θέλους να δουλέψουν για να σταματήσουν τα φαινόμενα μη απαρτίας στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου να μας στηρίξουν. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται αποφάσεις από συγκεκριμένα μόνο άτομα, χωρίς διαβούλευση και συζήτηση. Η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου θα ανοίξει τις πόρτες του επιμελητηρίου σε όλους. Μέσω του κινήματος πολιτών, “Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε”, έχουμε κατορθώσει και έχουμε κάνει μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων” επισήμανε.

Τόνισε ότι το Επιμελητήριο πρέπει να αποτελέσει συνδετικό κρίκο με την κοινωνία, να συνομιλεί με βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τους δήμους, χωρίς κόμπλεξ και φόβο, τις ομοσπονδίες και όλους τους επαγγελματικούς φορείς. “Με κινήσεις σοβαρές και με το σύνθημα με όλους μαζί εμείς μπορούμε” θα το κάνουμε πραγματικότητα.

Κριτική για τις τέσσερις έδρες στη μεταποίηση

Τόνισε ότι είναι ελάχιστες οι τέσσερις έδρες για το Τμήμα Μεταποίησης που αντιπροσωπεύει μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής. Τις έδρες μείωσε η διοίκηση του Αρ. Μπασδάνη από δέκα σε τέσσερις. “Η οδηγία για τον ορισμό των εδρών ήταν : εκτός από τον αριθμό των μελών, τι συνεισφορά έχουν στην τοπική κοινωνία και τι προστιθέμενη αξία προσδίδουν. Πιστεύει κανένας σας ότι τέσσερις έδρες αντιπροσώπευαν την μεταποίηση;”
Επιπλέον ανέφερε ότι ενώ από τις 3/8/2017 επιστολή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης επισημαίνει ότι τα Διοικητικά συμβούλια και οι διοικητικές επιτροπές των επιμελητηρίων, μέχρι την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης θα διενεργούν μόνο πράξεις διαχείρισης και προετοιμασίας εκλογών, εντούτοις έχουν γίνει πράξεις που αμφισβητείται αν είναι νόμιμες. “Εμείς αυτό θα το διερευνήσουμε. Ως νέα διοίκηση δε θα τις μελετήσουμε και τα χρήματα θα επιστραφούν αν δεν έχει ακολουθηθεί σωστή διαδικασία”.

Μήνυμα προς εργαζόμενους Επιμελητηρίου

Επιπλέον έστειλε μήνυμα προς τους εργαζόμενους στο Επιμελητήριο να κάνουν μόνο τη δουλειά τους και να μην λειτουργεί το Επιμελητήριο ως εκλογικό κέντρο κανενός, “για να μην έχουμε πρόβλημα όταν έλθουμε στα πράγματα. Τα τελευταία έξι χρόνια το Επιμελητήριο αντί να δουλέψει, έχει φτάσει πολύ χαμηλά» τόνισε μεταξύ άλλων. Επιπλέον με αφορμή και πρόσφατη απόφαση του Επιμελητηρίου για έγκριση κονδυλίων για την παρουσία εκπροσώπων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ξεκαθάρισε ότι εκείνος θασυνεργαστεί με καθαρούς όρους με τα ΜΜΕ.
Σε ότι αφορά την προοπτική ίδρυσης Περιφερειακού Επιμελητηρίου ανέφερε ότι η δική του πρόταση θα είναι να έχει έδρα το Βόλο.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος για τις επιμελητηριακές εκλογές, αναφέρθηκε και στις μελέτες που έχει διεξάγει η ΟΕΒΕΜ που αποτελούν σημαντικό εργαλείο πανελλαδικής εμβέλειας, τις οποίες ο κ. Μπασδάνης λοιδόρησε ως μπουρδολογίες και στη συνέχεια ήλθε και τις ενίσχυσε οικονομικά. Μήνυμά μας είναι «Στην ψηφιακή εποχή δεν μπορεί να κινηθεί κανείς αναλογικά».
Τέλος, σχολιάζοντας την παραίτηση του Ι. Γρογορίου, δήλωσε «Είναι αξιόλογο άτομο με αρκετά μεγάλη συνδικαλιστική εμπειρία. Οι πράξεις του καθενός τον χαρακτηρίζουν. Δεν σχολιάζω κανενός ενέργειας. Στο τέλος θα είναι μαζί μας, θα δείτε».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ