Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά μεταξύ Διμηνίου και Σέσκλου

Υπό  έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 4 το απόγευμα σε περιοχή μεταξύ Διμηνίου και Σέσκλου και δίπλα στην Α’ βιομηχανική περιοχή. Η επιχείρηση που στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν πολύ μεγάλη σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις και το Δήμο Βόλου.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος πάνω από 10 πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. Βόλου και την Β. ΒΙΠΕ, πεζοπόρα τμήματα, αλλά και δύο αεροσκάφη καναντέρ που έκαναν ρίψεις. Η φωτιά ήταν κοντά σε αγροικίες, θερμοκήπια και βιοτεχνίες, και έκαψε πλαγιές με  ελαιόδεντρα και θαμνώδη βλάστηση όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν να στήσουν ζώνες και να την ελέγξουν.

Ανακοίνωση δήμου Βόλου

Υπό πλήρη έλεγχο χάρις στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση των αντρών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου και του διοικητή της, κ. Χαρ. Πόζογλου, τέθηκε νωρίς απόψε η πυρκαγιά που προκλήθηκε στην περιοχή του Διμηνίου και προς στιγμήν φαινόταν να προσλαμβάνει απειλητικές διαστάσεις και για κατοικίες.

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου που ευχαριστεί τους πυροσβέστες, αλλά και τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας από την Αθήνα για τις προσπάθειές τους, κινητοποιήθηκε άμεσα και στο σημείο μετέβησαν ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου και οι αντιδήμαρχοι, κ. Γ. Πράττος (υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία) και Χρ. Στεφόπουλος, προκειμένου να θέσουν στη διάθεση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής όποια βοήθεια απαιτούνταν από το μηχανισμό του Δήμου, ενώ φρόντισαν για να παρασχεθούν τροφή και νερά στους μαχόμενους πυροσβέστες.

 

ΠΗΓΗ