Φεστιβάλ Πιάνου στη Σκιάθο το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Στη Σκιάθο πραγματοποιείται στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μπούρτζι”. Μετά από την πετυχημένη προσπάθεια της περασμένης χρονιάς, το Φεστιβάλ Πιάνου στη Σκιάθο, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καλωσορίζει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Μαριάννα Ρηγανά, Μαρία Βέγκου και Νίκο Λαβασά που μαζί με τον απόφοιτο Δρ. Ανδρέα Ξενόπουλο, θα επιχειρήσουν να ερευνήσουν τα μυστικά της υψηλής αισθητικής, της ρωσικής σχολής πιάνου, όπως αυτή διδάχθηκε από τον Viktor Merzhanov, κορυφαία καλλιτεχνική προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο καθηγητής και μαθητής του Viktor Merzhanov, Λάμπης Βασιλειάδης θα παρουσιάσει ρεσιτάλ με τίτλο “Ρομαντικός Έρωτας”, όπου θα ανιχνεύσει μέσα από έργα των Feinberg, Rachmaninoff, Tschaikofsky και Chopin τις πιο τρυφερές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.

Μέσα από το σεμινάριο πιάνου που θα πραγματοποιηθεί το πρωινό της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους καλλιτέχνες για τις προοπτικές της μουσικής τους σταδιοδρομίας καθώς και να παρακολουθήσουν ανοιχτά μαθήματα πιάνου. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μπούρτζι” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ
Σάββατο 23.09 | 20:30 | Είσοδος ελεύθερη
Ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Λάμπη Βασιλειάδη

Κυριακή 24.09 | 11:00 | Δηλώσεις συμμετοχής στο 210 34 60 830
Εργαστήριο πιάνου για μικρούς και μεγάλους πιανίστες με τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ

Κυριακή 24.09 | 20:30 | Είσοδος ελεύθερη
“Στα βήματα του Viktor Karpovich Merzhanov”
Ρεσιτάλ νέων καλλιτεχνών με αποφοίτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στον ιστότοπο www.pianoplusfestival.gr ή στο τηλέφωνο 213 038 2540

ΠΗΓΗ

Prev Οδηγίες για την πώληση καυσόξυλων ενόψει του χειμώνα
Next Αποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της πόλης της Καρδίτσας