Φεστιβάλ Πιάνου στο Πήλιο την Πανσέληνο του Αυγούστου

To  3o διήμερο φεστιβάλ πιάνου με τίτλο “Piano στο Αλώνι” κάνει πρεμιέρα τη Κυριακή στις 6 Αυγούστου και κορυφώνεται στη Πανσέληνο 7 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν το ταλέντο τους με το κοινό, καθώς και να ζήσουν μαζί του την ομορφιά της μουσικής σε αυτό το μαγευτικό θέατρο που φιλοξενεί ιδανικά ερμηνείες έργων των μεγάλων μουσουργών, χάρη στην εξαιρετική ακουστική του. Ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομία του τόπου, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική με κάθε αρχοντικό να διαθέτει το δικό του πιάνο.

Έτσι, το κοινό  θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακόμη ένα διήμερο  ρεσιτάλ  πιάνου στη Πανσέληνο του Αυγούστου από νέους σολίστ που έχουν κατακτήσει ήδη από τη νεαρή τους ηλικία πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή βραβεία με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την πρώτη μέρα θα ερμηνεύσουν  έργα για σόλο πιάνο. οι πολύ νέες λόγω του ξεχωριστού ταλέντου τους Μυρσίνη Κάγκαρλη (η οποία θα ερμηνεύσει και ένα δικό της έργο )και η Νορβηγίδα Gabrielle fougner Okland .Θα παίξουν Βeethoven, Chopin, Schubert, Moszcowski, Mendelssohn.Επιπλέον θα παίξουν μαζί τη μικρή νυχτερινή μουσική του Μότσαρτ.

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου στην μεγάλη Πανσέληνο θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο οι  νέοι με διεθνείς διακρίσεις και εμφανίσεις  Σταύρος Δρίτσας και Χρίστος Καραβασίλης  ένα απαιτητικό και ατμοσφαιρικό πρόγραμμα με έργα των Beethoven και Chopin.

Θέατρο Αλώνι

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Αυγούστου

Ώρα 9.00 μ.μ

Τιμή εισιτηρίου: 7 Ευρώ

πληροφορίες  www.theatroaloni.gr

6946873199

ΠΗΓΗ