Φθορές στο ΒΑΝ εξωτερικών μεταδόσεων του ASTRA-Καταδικάζει η “Επιλογή Ευθύνης”

Γυαλιά καρφιά έκαναν άγνωστοι τη μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA στο Βόλο. Άγνωστοι έσπασαν όλα τα τζάμια του οχήματος εκτός από το μπαρμπρίζ χρησιμοποιώντας τούβλα και άλλα υλικά. Το συμβάν έγινε αντιληπτό σήμερα το πρωί από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία. Εκτιμάται ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 5:30 σήμερα τα ξημερώματα.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Την επίθεση καταδικάζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή την επίθεση σε όχημα μονάδας εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΣΤΡΑ, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με τη δική μας σταθερή και διαχρονική αντίληψη, η καταδίκη της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, είναι απόλυτη, χωρίς υποσημειώσεις. Με αυτή την αντίληψη, καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε όχημα μονάδας εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΣΤΡΑ και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους δράστες.

Η παράταξή μας καταδικάζει, επίσης, τη λεκτική βία, τη ρητορική του μίσους και τον διχαστικό λόγο, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στοιχείο της τοπικής μας καθημερινότητας και βρίσκουν φιλόξενο βήμα έκφρασης σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προφανώς και πρόκειται για διαφορετικής βαρύτητας πράγματα, αλλά όλα ξεκινάνε από τη βαθιά περιφρόνηση της δημοκρατίας.
Καλούμε τους συμπολίτες μας, κάθε λογικό και δημοκρατικό πολίτη, να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι στη χρήση βίας και το ανεξέλεγκτο μίσος. Μηδενική ανοχή στη βία και τα κηρύγματα μίσους!»

ΠΗΓΗ