“Φρένο” στο “κομφούζιο” στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας

Από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στα πεζοδρομημένα τμήματα των οδών γύρω από το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας θα επιτρέπεται μόνο η κίνηση των οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες ανεφοδιασμού των καταστημάτων από 7.00 π.μ. – έως 10.00 π.μ., σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου Καρδίτσας.

Αναλυτικότερα αναφέρεται: «Έμφαση στην προσπάθεια αναζωογόνησης της Δημοτικής Αγοράς και του περιβάλλοντος χώρου με στόχο την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή δίνει η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο χώρο. Έτσι, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης της πλακόστρωσης του περιβάλλοντος χώρου, τοποθετήθηκαν νέοι φανοστάτες, φυτεύτηκαν νέα δένδρα και εξωραΐστηκαν τα παρτέρια γύρω από το κτήριο, το οποίο θα βαφεί και παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν εργασίες στεγάνωσης του κτηρίου. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης του εμπορικού χαρακτήρα του κτηρίου, καθώς το προηγούμενο διάστημα απομακρύνθηκαν υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονταν στο χώρο και απελευθερώθηκαν καταστήματα που νοικιάστηκαν ήδη ή επίκειται η ενοικίασή τους με τις σχετικές διαδικασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το επόμενο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου και της πλατείας της αγοράς από αυθαιρεσίες και ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων θα είναι η πλήρης ενεργοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (285/1997, 141/1998 & 156/1999), με τις οποίες οι δρόμοι γύρω από την αγορά έχουν χαρακτηριστεί πεζόδρομοι.
Ειδικότερα πεζόδρομοι είναι χαρακτηρισμένοι:
– Το τμήμα της οδού Μ. Αλεξάνδρου που περικλείεται από τους δρόμους Βασιαρδάνη έως και Αβέρωφ
– Το τμήμα της οδού Αβέρωφ που περικλείεται από τους δρόμους Μ. Αλεξάνδρου έως και Κουμουνδούρου
– Το τμήμα της οδού Πλαστήρα που περικλείεται από τους δρόμους Αβέρωφ και Διάκου
– Το τμήμα της οδού Διάκου που περικλείεται από τους δρόμους Μ. Αλεξάνδρου και Ν. Πλαστήρα.
Έτσι στις εισόδους και τις εξόδους των παραπάνω τμημάτων θα τοποθετηθούν μπάρες και από τη Δευτέρα 12/6/2017 δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων πέραν αυτών που θα καλύπτουν τις ανάγκες ανεφοδιασμού των παρακείμενων καταστημάτων κατά το χρονικό διάστημα από 7.00 π.μ.- έως 10.00 π.μ. όπως ισχύει και στους υπόλοιπους πεζοδρόμους της πόλης».

ΠΗΓΗ

Prev Δημιουργία παραδοσιακού ξενώνα στις όχθες της λίμνης Κάρλας
Next Βόλος: Κάλεσμα δήμου σε επιχειρήσεις για κοινωνικό πρόγραμμα