Χάνια Πηλίου: Ταλαιπωρία με αίσιο τέλος για 25 χιονοδρόμους

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού είκοσι πέντε χιονοδρόμων, μεταξύ των οποίων και τριών παιδιών, τεσσάρων περίπου ετών, που στήθηκε χτες το μεσημέρι, στο Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια Πηλίου, μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στο νούμερο ένα λιφτ και είχε σαν αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να παραμείνουν ακινητοποιημένοι, στον αέρα,  για περισσότερο από δυο ώρες. Από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι υπεύθυνοι του Χιονοδρομικού  Κέντρου και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είναι επικίνδυνοι και πρέπει να αντιμετωπιστούν με άμεση εισαγγελική παρέμβαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου έχει ήδη ζητήσει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», Γρηγόρης Ιγγλέσης, η βλάβη στο μονό λιφτ, παρουσιάστηκε χτες γύρω στης 12:00 το μεσημέρι, εξαιτίας ενός συρματόσχοινου που έφυγε από το ράουλο. Αμέσως επιχειρήθηκε από το Χιονοδρομικό Κέντρο η επιδιόρθωση του λιφτ , κάτι όμως που τελικά δεν κατέστη δυνατό σε σύντομο χρόνο.

Έτσι , σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση, τελικά ενεργοποίηθηκαν μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ν. Μαγγίτσης και Γ. Ράιος, και επιτεύχθηκε ο απεγκλωβισμός των χιονοδρόμων με σχοινιά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκησε 2 ,5 ώρες περίπου.

Σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση, κανένας από τους επιβαίνοντες στο λιφτ δεν κινδύνευσε, μετά τον απεγκλωβισμό τους μετέβησαν στο ιατρείο του Χιονοδρομικού, ενώ τους δόθηκαν και ζεστά ροφήματα.

«Χτυπάνε το Χιονοδρομικό, για να χτυπήσουν τον Αγοραστό»

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται σχετικά με τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», Γρ. Ιγγλέσης, ανέφερε ότι το Χιονοδρομικό δέχεται πόλεμο, από ανθρώπους που θέλουν να προκαλέσουν ζημιά. «Είμαστε οργανωμένοι, όσο κι αν χτυπάνε εμείς θα λειτουργούμε. Ας βρουν άλλο τρόπο να χτυπήσουν τον Αγοραστό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Ιγγλέσης υπενθύμισε, ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει ήδη  ανακοινώσει την εκπόνηση μελέτης για την αντικατάσταση των λιφτ του Χιονοδρομικού, που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

15978034_1594945933852070_7858266184375699000_n

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου :

«Το ρεζιλίκι και η απαξίωση που υφίστανται μέσω του διαδικτύου, για πολύ συγκεκριμένους και ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και μέσω αυτού το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, με δραματικές συνέπειες για την τοπική μας κοινωνία και οικονομία δεν έχουν τελειωμό, την ώρα που οι υπεύθυνοι, ο Νομάρχης Λάρισας, Αγοραστός και οι εδώ υποτακτικοί του, περιφερειακοί σύμβουλοι, κρύβονται πίσω από ένα θηριώδη, εφιαλτικό, προπαγανδιστικό μηχανισμό, παραπλανώντας την κοινωνία και κρύβοντας την αλήθεια.

Τα νέα κρούσματα που σημειώθηκαν την Κυριακή, με βλάβες λόγω της κακής συντήρησης, για την οποία υποτίθεται ότι διατεθήκανε δεκάδες χιλιάδες ευρώ,, και για την οποία (συντήρηση) δεν λειτούργησε το Σάββατο το Χιονοδρομικό, όχι μόνο ταλαιπώρησαν εκατοντάδες επισκεπτών, αλλά στάθηκαν και αιτία να απειληθεί και η ζωή δύο μικρών παιδιών, που, είχαν την ατυχία, μεταξύ πολλών άλλων, να βρεθούν επί δίωρο εκτεθειμένα στην παγωνιά κρεμασμένα σε ένα λιφτ, ενώ οι «υπεύθυνοι» δεν γνώριζαν καν τον τρόπο να τα κατεβάσουν και χρειάστηκε η επέμβαση του Νίκου Μαγγίτση, στελέχους του Δήμου Βόλου για να απεγκλωβιστούν!

Είναι πλέον πασίδηλο ότι ο Νομάρχης Λάρισας με την συμπεριφορά του αφεντικού του μαγαζιού και η δουλοπρεπής στάση των εδώ συνεργατών του, ξεφεύγουν από τα όρια της γραφικότητας και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως επικίνδυνοι όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά με άμεση Εισαγγελική παρέμβαση, πριν θρηνήσουμε θύματα!

Κάθε σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος ανατριχιάζει και στη σκέψη και μόνο  τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε αυτή η εν τέλει ευτυχής κατάληξη με τα δύο μικρά παιδιά που παγιδεύτηκαν στα λιφτ, και όλα αυτά γιατί οι «υπεύθυνοι» του Χιονοδρομικού, η ηγεσία της δήθεν Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αποδεικνύονται τραγικά ανίκανοι να ανταποκριθούν και στα πιο στοιχειώδη καθήκοντά τους και ταυτόχρονα συμπεριφέρονται σαν κονκισταδόροι και συνεργάτες, αντίστοιχα, σε κατακτημένη περιοχή.

Και ναι μεν από τον Αγοραστό, δεδηλωμένο εχθρό της Μαγνησίας για τους δικούς του ιδιοτελείς προσωπικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την πολιτική του καριέρα, δεν περιμένουμε τίποτα, Οι εδώ όμως συνεργάτες του, Κολυνδρίνη, Ιγγλέσης, Καλτσογιάννης, Κοπάνας και οι άλλοι οφείλουν σήμερα κιόλας να πάρουν θέση, να αναλάβουν τις βαριές υποχρεώσεις που έχουν έναντι των πολιτών που τους τίμησαν και ή να τον υποχρεώσουν να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις δίκαιες διεκδικήσεις της περιοχής μας ή να παραιτηθούν.

Τέλος το κρυφτό, το ψέμα και η υποκρισία. Και γι αυτούς και για όσα ΜΜΕ τους καλύπτουν. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν συμβεί κάποιο κακό δεν θα υπάρχει ανοχή ή κατανόηση για κανένα. Ηθικό ή φυσικό αυτουργό και για όσους τους καλύπτουν.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Στις πλατείες των χωριών από σήμερα τα τρακτέρ και σύσκεψη στον Παλαμά
Next Καρδίτσα: Κάλεσμα για νέους εθελοντές απευθύνει ο Ερυθρός Σταυρός