Χαρ. Τσιμάς: “Θέλω να ζήσω, για να προσφέρω …”

«Θέλω να ζήσω μερικά χρόνια ακόμη, μόνο και μόνο για να κάνουμε κι άλλα έργα και να προσφέρω σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη» δήλωσε σήμερα, ο μεγάλος ευεργέτης και δωρητής της πόλης του Βόλου, κ. Χαράλαμπος Τσιμάς, μετά την τέλεση των εγκαινίων της ανακαινισθείσας Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, οι χώροι της οποίας είναι πλέον έτοιμοι να υποδεχθούν κι άλλους καρκινοπαθείς.


Τα εγκαίνια τελέστηκαν στους χώρους της Μονάδας, στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, παρουσία πολιτικών, τοπικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού Μαγνησίας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ενώ ακολούθησε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, προς τιμήν του κ. Τσιμά.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο Βόλο. Η χαρά μου και η ικανοποίηση και η γλύκα της προσφοράς που αισθάνομαι σήμερα είναι κάτι που θα με βοηθήσει να συνεχίσω κι άλλο και να είμαι κοντά στους συνανθρώπους μας» τόνισε συγκινημένος ο δωρητής, προσθέτοντας πως η σκέψη του είναι να ζήσει μερικά χρόνια ακόμη ώστε να κάνει κι άλλα πράγματα για τον τόπο του και τους συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη.
«Αυτή ήταν αποθήκη και τώρα μεταμορφώθηκε σε κάτι χρήσιμο» δήλωσε συγκινημένος.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε από την πλευρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Τσιμά για την εξαιρετική προσφορά του διαχρονικά, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δωρεές του όπως στο τμήμα τεχνητού νεφρού, δύο επεκτάσεις στο Νοσοκομείο, καθώς και το Κέντρο Φιλοξενίας που προγραμματίζει το Νοσοκομείο με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου».


Τέλος, την συγκίνηση και την χαρά της, εξέφρασε η Γραμματέας του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Υποστηρίζω», κ. Έφη Χαρβάλα:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και συγκινημένη. Τον κ. Τσιμά τον έχουμε ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου μας. Εμείς από την πλευρά μας, ως Σύλλογος, βοηθούμε όπως μπορούμε. Συντονίζουμε, διαθέτουμε χρήματα από δωρεές και προσπαθούμε για το καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται η χημειοθεραπεία σε ένα όμορφο περιβάλλον και θα συμβούλευα όλους τους καρκινοπαθείς να μην χάνουν το ηθικό τους» τόνισε η κ. Χαρβάλα, ενώ γνωστοποίησε ότι αποτελεί θέμα χρόνου να έρθει και δεύτερος ογκολόγος μόνιμος γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου.

ΠΗΓΗ