Χιλιάδες οι επισκέπτες της έκθεσης “Ταξίδι στους Αγίους Τόπους”

Με τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου, το διάστημα 18-20 Οκτωβρίου 2017, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους, μέσα από τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου».

Περισσότεροι από 400 μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του νησιού πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο οργανώθηκε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του μορφωτικού του ρόλου, ξεκίνησε το 1989 τη δραστηριοποίησή του στον τομέα του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και για πρώτη φορά οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται εκτός του Μουσείου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην έκθεση, η οποία θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, οπότε και προγραμματίζεται ξενάγηση από τον αρχαιολόγο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, και επιμελητή της έκθεσης Αντώνη Μπεκιάρη. Η έκθεση «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους, μέσα από τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου», εγκαινιάσθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 και η συνολική επισκεψιμότητά της σύμφωνα με το αρχείο που τηρείται στην Ιερά Μονή υπολογίζεται σε περισσότερους από 6.500 επισκέπτες.

Στόχος του Συλλόγου είναι η εκ νέου συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με τη διοργάνωση έκθεσης τον ερχόμενο χρόνο.  Στόχος του συλλόγου, μέσα από συνεργασίες με σημαντικά μουσεία της χώρας, είναι να δημιουργούνται σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, αλλά και η προβολή της Σκιάθου, αξίζει να αναφερθεί πως με πρωτοβουλία του συλλόγου, αφιερώματα για τις εκθέσεις έγιναν σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών ΕΡΤ1, ΕΡΤ3, ΣΚΑΪ, σε έντυπα μέσα όπως εφημερίδα ‘Η Καθημερινή’, εφημερίδα ‘Ελευθερία του Τύπου’, περιοδικά: Αρχαιολογία, blue των αεροπορικών εταιρειών Aegean/Olympic Air, Thalassea της ακτοπλοϊκης εταιρείας Hellenic Seaways,Πλεύση, Boats&Yachts, και ιστοσελίδες όπως ΕΡΤ, popaganda, gazzeta, κα.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ