Χρ. Δήμας: Η κυβέρνηση “ξεζουμίζει” την ελληνική κοινωνία

Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, τόσο στη δημόσια, όσο και στην ιδιωτική οικονομία, επισήμανε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ., βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος επισκέφθηκε τον Βόλο, με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Μαγνησίας, με θέμα «Επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και χρηματοπιστωτικός τομέας – Προκλήσεις και προτάσεις για έξοδο από την κρίση».

Όπως δήλωσε ο κ. Δήμας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε, πριν την εκδήλωση, οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος της Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι δύο: Η πρώτη κατεύθυνση θα αυξάνει τους βαθμούς ελευθερίας παντού και η δεύτερη θα είναι ένα πρόγραμμα που θα περιορίζει το ρόλο της κρατικής παρέμβασης και θα στοχεύει στη δημιουργία ενός κράτους που θα είναι αρωγός στην επιχειρηματικότητα

Σε ερώτηση, πώς θα εφαρμόσει η ΝΔ το πρόγραμμά της με βάσει τις συμφωνίες που έχουν κλειστεί, ο κ. Δήμας απάντησε χαρακτηριστικά «Υπάρχει κρατική συνέχεια και από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει υπογράψει συμφωνία, αυτή δεσμεύει τη χώρα. Ωστόσο, εμείς λέμε ότι πρέπει η χώρα να επανακτήσει την αξιοπιστία της, να πετυχαίνει τους στόχους που η ίδια θέτει και για να γίνει αυτό χρειάζονται μεταρρυθμίσεις τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική οικονομία.

«Το να σας πω ότι θα τα επαναδιαπραγματευτούμε δε θα πείσει κανέναν» τόνισε ο κ. Δήμας, ενώ πρόσθεσε πως το 2014, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καταφέρει να μειώσει πέντε φόρους.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης διευκρίνισε εξάλλου, ότι όταν το κόμμα του μιλά για λιγότερο και πιο φιλικό κράτος, δεν εννοεί απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για τους οποίους είπε πως κάνουν καλά την δουλειά τους. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι πιστεύει στην αξιολόγηση και πως ένα σύστημα διαρκούς κινητικότητας θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Αναφερόμενος εξάλλου, στα όσα συμφώνησε η κυβέρνηση ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, ο κ. Δήμας ανέφερε ότι έχει «ξεζουμίσει» την ελληνική κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε «παραλογισμό» να βγαίνει και να πανηγυρίζει.
«Ενώ ο κ. Τσίπρας είχε τάξει μέτρα ανακούφισης υποτίθεται της τάξης των 12 δις ευρώ, στην πραγματικότητα πάμε σε οδυνηρά μέτρα ύψους 13,2δις. Το δυστύχημα είναι ότι όλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν είχαν κλείσει την αξιολόγηση τον Ιανουάριο 2015 μετά τις εκλογές» είπε και συνέχισε: «Όχι μόνο όμως, δεν κλείσανε την αξιολόγηση, αλλά προχωρήσανε σε τρίτο μνημόνιο 86 δις. Αντί να προχωρήσει στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παλινδρομεί. Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να ‘χε κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016. Τα μέτρα που θα φέρει στη βουλή είναι ύψους 4,6δις».

ΠΗΓΗ