Χωρίς προβλήματα η έναρξη των πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ στη Μαγνησία

Κανονικά και χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το θέμα που κλήθηκαν να σχολιάσουν ήταν “Παραινέσεις ενός πατέρα του καιρού μας” του Θεοτοκά και χαρακτηρίστηκε βατό. Στη σημερινή πρώτη ημέρα συμμετείχαν 305 υποψήφιοι από τους 379 που είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν. Δεν προσήλθαν 74.

unnamed-4

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ευχήθηκε ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης και ειδικά σε αυτούς των ΕΠΑΛ που σήμερα, όπως τόνισε, “κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια σε έναν αγώνα για την πνευματική και επαγγελματική τους, ένα αγώνα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι ένα επίπεδο με περισσότερες γνώσεις, επιστημοσύνη, πνεύμα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ με την αποφοίτησή τους λαμβάνουν τόσο απολυτήριο όσο και πτυχίο. Έτσι λοιπόν αξιοποιούν το απολυτήριό τους και συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και για πρώτη φορά φέτος ένα ποσοστό από αυτούς θα εισαχθεί στα πανεπιστήμια”.

Αριστερά ο Αντώνης Ανδριανίδης και δεξιά ο Σωκράτης Σαβελίδης

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και πρόεδρος του δεύτερου εξεταστικού Κέντρου, Αντώνης Ανδριανίδης επισήμανε ότι η διαδικασία εξελίχθηκε κανονικά. Στις 8:30 π.μ. παραλήφθηκαν τα θέματα, φωτοτυπήθηκαν και παραδόθηκαν στους μαθητές και στι 9 π.μ. ξεκίνησε η διαδικασία. Σε σύνολο 176 εγγεγραμμένων υποψηφίων στο δεύτερο εξεταστικό κέντρο προσήλθαν οι 137, 39 απόντες, ένα ποσοστό αποχής γύρω στο 22%”. Σημειώνεται ότι η πρώτη αποχώρηση υποψηφίου από αίθουσα εξετάσεων έγινε στις 10 και 2’ λεπτά.

unnamed-3

Μήνυμα  δημάρχου Βόλου, Θάνου Θεοδώρου 

Aγαπητοί μαθητές, αγαπητές  μαθήτριες,

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου σας στέλνει τις ευχές της για επιτυχία και δύναμη και  σας καλεί να επιδείξετε ψυχραιμία και ηρεμία στην αντιμετώπιση της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκίνησαν, θέτοντας σε τροχιά ενεργοποίησης όνειρα και σχέδια για το μέλλον σας, αλλά και το μέλλον της χώρας που εναποτίθεται στο πρόσωπό σας.

Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας να έχετε, χωρίς άγχος και κυρίως χωρίς φόβο, για να αντιμετωπίστε τη δοκιμασία που θα ορίσει αλλά  δεν θα καθορίσει το μέλλον σας. Είναι αναμφίβολα απαραίτητο να ενεργοποιήσετε γνώσεις και κρίση και να αποδώσετε το καλύτερο δυνατό.

 Οι εξετάσεις πιστοποιούν γνώσεις και ετοιμότητα χωρίς να τις αποδεικνύουν και δίχως να διασφαλίζουν την εξέλιξή σας. Να μην  ξεχνάτε ότι κάθε αποτέλεσμα δοκιμασίας και ανάλογης διαδικασίας καταληκτικά ενεργοποιεί δυνάμεις που αγνοούσαμε και δυνατότητες που δεν υπολογίζαμε.

Να σας συντροφεύουν τα όνειρά σας που θα φωτίζουν το δρόμο που θα ακολουθήσετε. Να θυμόσαστε ότι η δύναμη, η αισιοδοξία και η ελπίδα ενισχύουν όσα με κόπο κατακτήσατε για να αποκτήσετε, να γίνουν γνώση και κρίση, και να σας οδηγήσουν εκεί που η ψυχή και η καρδιά σας προσδοκά.

Σε εσάς, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας που στήριξαν τον αγώνα σας και σας υποστήριξαν σε δύσκολες στιγμές και εποχές  οι ευχές να δίνουν δύναμη και προσδοκία για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη που οφείλει να προκύψει για το καλό σας και το καλό όλων μας.

 

ΠΗΓΗ

Prev Οι μαθητές του 1ου Δημ. Σχ. Σοφάδων έστειλαν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα
Next Μεγάλο ενδιαφέρον για μία θέση διευθυντή σε σχολεία της Μαγνησίας