Ψήφισμα για την αξιολόγηση επέδωσε το Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ στον Υφ. Παιδείας

Μέλη του νομαρχιακού τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης για τις εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση στο Παυσίλυπο Καρδίτσας, επέδωσαν ψήφισμα στον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη για την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα. Ο υφυπουργός άκουσε τις απόψεις τους και παρέλαβε το ψήφισμα, στο οποίο αναφέρονται :» Η επιτυχία της απεργίας/αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, ανάγκασαν την κυβέρνηση να ψηφίσει τροπολογία στη Βουλή για να εκβιάσει τους απεργούς. Η τροπολογία προβλέπει ότι οι προϊστάμενοι που απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης και δεν προχωρούν σε αξιολόγηση των υφισταμένων τους, αποκλείονται από τις επερχόμενες κρίσεις για θέσεις προϊσταμένων, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους προϊστάμενους-αξιολογητές να προχωρήσουν στη διαδικασία ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή των υφισταμένων τους. Προσδιορίζει ασφυκτικό χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και προβλέπει ότι τα σχετικά φύλλα αξιολόγησης μπορεί να τα προμηθευτεί ο ενδιαφερόμενος με οποιονδήποτε τρόπο και όχι κατ’ ανάγκη από την υπηρεσιακή οδό.

Είναι μνημονιακό μέτρο και οι στόχοι – απαιτήσεις των θεσμών από την κυβέρνηση Σαμαρά και τη σημερινή δεν άλλαξαν, ποινικοποιεί την απεργία, φτιάχνει έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό και όργανο επιβολής της πολιτικής της στο δημόσιο, προωθεί τον νεοσυντηρητικό σχέδιο για μικρό, ευέλικτο κράτος στην απόλυτη υπηρεσία του κεφαλαίου, με μια σκληρή δημόσια διοίκηση, με επιτελικά στελέχη-managers, που θα εφαρμόζουν τις αντιδραστικές αλλαγές στην παραχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες, στη συρρίκνωση-συγχώνευση-κατάργηση τομέων και υπηρεσιών του δημοσίου. Σε ένα μνημονιακό περιβάλλον όπου κυριαρχεί η «λογική των αγορών και του κέρδους η λεγόμενη αξιολόγηση είναι ο μανδύας για να ξεπουληθούν τα φιλέτα των δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες και να συγκαλυφθεί η υποβάθμισή τους. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει λιγότερες δωρεάν και χειρότερες ποιοτικά υπηρεσίες του Δημοσίου στους εργαζομένους και συνολικά στον λαό.
Η καθολική συμμετοχή στην απεργία/αποχή θα υποχρεώσει να ακυρωθεί ως κριτήριο η συμμετοχή στην αξιολόγηση για τις επόμενες κρίσεις – αν και όποτε γίνουν και θα μη εμποδίσει την υλοποίηση του καταστροφικού σχεδίου της κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και της αντιπολίτευσης.
Η Παιδεία, η Υγεία, η καθαριότητα, το νερό και η ενέργεια δεν είναι εμπορεύματα, είναι κοινωνικά δικαιώματα.
Παλεύουμε για ένα δημόσιο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και την ανατροπή των μνημονίων».

ΠΗΓΗ